İSTANBUL (AA) - Coca-Cola Türkiye ve Anadolu Vakfı desteğinin yanında yerel paydaşların iş birliğiyle hayata geçirilen Kız Kardeşim Projesi'nin 2017 eğitimleri Denizli ile başlıyor.

Coca-Cola açıklamasına göre, Kız Kardeşim Projesi, Türkiye'nin dört bir yanındaki kadınlara ulaşmaya devam ediyor. Ekim 2015-Mayıs 2016 döneminde verilen eğitimlerle Kayseri, Malatya, Gaziantep, Trabzon, İzmir, Adana ve Sakarya'da büyük bir ilgiyle karşılanan ve 7 ayda bine yakın kadının hayatına dokunan Kız Kardeşim Projesi, bu yıl da Türkiye'nin farklı bölgelerindeki 15 ilde kadınlarla buluşacak. Projenin 2017'deki ilk durağı ise Denizli olacak.

Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Denizli İş Kadınları Birliği Derneği'nin (DİKAB) ev sahipliğinde, Coca-Cola ve Anadolu Vakfı'nın desteğinin yanında Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle 22 Şubat-7 Mart tarihleri arasında DTO'da gerçekleştirilecek eğitimlere 18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlar katılabilecek.

BÜYEM'in alanında uzman eğitmenlerinin vereceği ücretsiz eğitimlere katılmak isteyen kadınlar, 20-21 Şubat tarihlerinde DTO'ya başvurarak programla ilgili detaylı bilgi alıp kayıt yaptırabilecek.

Proje kapsamında verilen ve kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılımını hedefleyen eğitimler, kişisel gelişimin yanı sıra iletişim, bireysel motivasyon ve etkili konuşma konularını içeriyor.

"Kız Kardeşim" projesi kapsamında geçen yıl sunulan eğitim programı bu yıl bir adım öteye taşınarak, iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen kadınlara mentorluk desteği de verilecek. BÜYEM tarafından eğitim verilen iş kadınları aracılığıyla sağlanacak olan mentorluk desteğiyle, girişimci olmak ve ekonomik hayata atılmak isteyen kadınların hayallerine doğru bir adım daha yaklaşmalarına katkıda bulunulacak.