Bilişim ve teknolojiyi yeni yeni tanıyan firmalar, işletmeler kendinden önce bu dijital trendleri takip edenlere baktıklarında, aradaki farkı rahatlıkla görebilir. Rakibiniz, ürün veya hizmetlerini internet aracılığıyla il dışına, hatta ülke dışına pazarlıyor ve siz bu duruma hala seyirci kalıyorsanız, ne yazık ki işinize kısa süre sonra kepenk vurmak zorunda kalabilirsiniz. Güncellikten uzak olmak, çağın gerektirdiği teknolojiyi kullanmamak bir tercih olamaz. Saatte 120 Km hızla gidebilen arabalar varken, hala at arabası kullanmak mantıklı olmayacağı gibi, geleneksel pazarlama yöntemlerinden başka hiçbir pazarlama yöntemini kabul etmemek, yeni alanları keşfetmemek akıl kârı bir iş değildir. Eğer sizde bir işletme sahibi, yöneticisi veya ekipten herhangi biriyseniz aşağıdaki pazarlama yöntemlerini kullanabilir, işinizi büyütmeye başlayabilirsiniz.  

İşinizi İnternete Taşıyın

Yıllardır kullanılan bu slogan artık dillere pelesenk olmuş durumda. İşi internete taşımak tam olarak ne mi oluyor ? Siz dükkanınızda yokken bile birileri sizin ürünlerinizi, hizmetlerinizi inceleyebilir, telefon numaranızı 7 gün 24 saat bulabilir demek. İnternet öyle bir velinimet ki, Anadolu'nun en ücra köşesinde 5 metrekare bir dükkanı olan birini, Türkiye'nin, hatta dünyanın öbür ucundaki potansiyel müşterilerine ulaştırması mümkün. Sivas'ın bir ilçesindeki bir dükkana kişiler gelmeden, ürün veya hizmetler hakkında bilgi sahibi olabiliyor, ürünleri inceleyebiliyor ve istediği zaman iletişim bilgileri sayesinde temasa geçebiliyor. Ne kadar hızlı ve kolay bir sistem sizce de öyle değil mi ? Üstelik bunları yapmak için holding çapında bütçeler, aşılması zor kurumsal engelleri geçmenize gerek yok. Her sektöre özel farklı farklı tasarımlara sahip hazır web sitesi şablonları arasından size en uygun olanı seçerek işe başlayabilirsiniz. Hızlıca, uygun fiyatlara web sitesi açmak bu zamanda gerçekten çok basit. İşin güzel tarafı bu siteyi kendiniz yönetebilmeniz, 7 gün 24 saat resim eklemeyebilme, ürün fiyatları veya açıklamalarını değiştirme, telefon bilgilerini güncelleme gibi özellikleriyle işiniz daha da kolay hale geliyor. İsterseniz şimdi https://www.hazirwebsitem.net adresinden size en uygun hazır web sitesini seçebilirsiniz.  

Online Teklifler Alın, Verin

Sektörünüz ne olursa olsun mutlaka müşterileriniz sizden fiyat talep edecektir. Bir nakliyat firmasını düşünecek olursak, gidilecek mesafe, yük ağırlığı gibi fiyatı etkileyecek bilgileri müşteriden talep edin. Web sitenizde bu bilgileri telefonla müşteriniz aradığında yada teklif formları ile alabilirsiniz. Teklif isteme, yani talep olarak ne kadar fazla geri bildirim alırsanız işin olumlu yönde onaylanması o kadar yüksek olacaktır. 10 talepten 2 si siparişe yani işe dönüşüyorsa, hedefinizi 20 talep olarak belirleyin. Dolayısıyla oran orantı ile 4 yeni sipariş alacağınızı varsayabilirsiniz.  

Mail ve Telefonları Aktif Kullanın

Dijital dünyanın insanları herşeyin anında olmasını ister. Müşteri sizden bir fiyat teklifi istediği yada bir mail attığı zaman onun hızlı bir şekilde geri dönmesini bekler. İnternet kullanıcıları tam anlamıyla sabırsız ve acelecidir. Atılan bir teklife verilen hızlı yanıtlar, yapılan hızlı geri dönüşler satış oranlarını da doğrudan etkileyecektir. Mobil ve sabit telefon kullanımı da aynı şekildedir. Telefon arandığında cevap verilmemesi, olumsuz bir bakış açısına sebep olabilir. Profesyonel bir şekilde karşılama, müşteri kitlesini tanıma yine telefonla olan satış öncesi durumu değerlendirmeniz için yardımcı olacaktır.   Hatırlatma : Sektörünüze ait Türkçe yönetim panelli web sitelerini https://www.hazirwebsitem.net sitesinden inceleyebilirsiniz.