İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Çengel, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığını kendisinin yendiğini belirterek, vatandaşları, Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyelerine uymaları, sosyal mesafeyi korumaları, hijyene dikkat etmeleri, maske takmaları ve dezenfektan kullanmaları konusunda uyardı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Çengel, koronavirüs salgınına yakalanarak hastaneye kaldırıldıktan sonra Türkiye’de taburcu olan ilk 26 kişiden biri oldu.

Yüksek ateş ve öksürük şikayetleriyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 19 Mart'ta başvuran Çengel'in koronavirüs testleri pozitif çıktı. Bir hafta boyunca bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik tedavi gören Çengel, Sağlık Bakanlığının açıkladığı taburcu olan ilk 26 kişi arasındaydı.

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan Çengel, hastanede çok iyi hizmet aldığını ve tüm çalışanların özverili davrandığını bildirdi.

Virüse karşı tavsiyelerde bulunan Çengel, "Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyelerine uyulmalı. Sosyal mesafe korunmalı, hijyene dikkat edilmeli, maske takılmalı ve dezenfektan kullanılmalı." ifadesini kullandı.

Çengel, kronik hastalığı olmayanlarda belirti olmadan da koronavirüsün pozitif çıkabildiğine dikkati çekerek, bu kişilerin diğer insanlara hastalığı kolayca bulaştırabileceğinin altını çizdi. Hastalığın çok kolay bulaştığını kaydeden Çengel, Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyelerine uyulması çağrısında bulundu.