Kredi notu ile ilgili yetersiz bilgiye sahip olan insanların öncelikle kredi notunun önemini ve ne olduğunu araştırması gerekir. Bu bilgilere bankaların resmi internet sitelerinden ve çeşitli güvenilir ekonomi sitelerinden de erişmek mümkün. Kredi notunu kötü etkileyen unsurların başında, kredi kartı kullanıcılarının kart borcunu geciktirmesi, eksik tutarda ödemesi yada kart borcunu hiç ödememesi gelir. Kredi notu yüksek olmayan müşteriler kredi çekmek istediklerinde uzun bir dönem bankalar ve finans kurumları tarafından maalesef red cevabı alırlar.

Bankalar ve çeşitli finans kuruluşları, müşterinin kredi notuna göre ödeme planı sunar. Önce ki dönemde kredi ve kredi kartı gibi finansal işlemlerin de ödeme aksaklıklarını gören bankalar kredi talep eden müşterilerin taleplerini geri çevirir. Kredi notu , 1 ve 1900 arasında ki rakamlarla ifade edilir. Bu puanlama ile kredi notu; yüksek riskli, orta riskli, az riskli, iyi ve çok iyi olarak kategorize edilir ve bu puan müşterinin finansal işlemlerine ne kadar önem gösterdiğini ve borçlarına olan sadakatini gösterir. Kredi çekme konusunda kredi notu yüksek olan müşterilerin şansı çok iken kredi notu düşük müşterilerde bu şans maalesef yok denecek kadar azdır. Düşük kredi notunu yükseltmenin bir çok yolu bulunmaktadır. Örneğin bir uzmana danışmak ya da güvenilir ekonomi sitelerinden yardım almak. Danışmanlık yapan firmalar belli bir ücret karşılığında hizmet verirken Kredi Notu Sorgulama ve yükseltme gibi imkanlar sunan web sitelerinden ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Kredi notu sorgulama işlemi bankaların internet şubelerinden yada banka şubelerinden öğrenilebileceği gibi, ufak bir ücret karşılığı internet üzerinden de yapılabilir. TC kimlik numaranız ile birlikte kredi notunu sorgulayabilirsiniz. Kredi notu öğrenme gibi işlemleriniz için sisteme kayıt olmanız önemli. Unutmayın, geçmiş dönemde ki tüm ödeme performanslarınız bulundurularak kredi notunu belirler. Tabii geçmiş dönemde ki borçlarınızın düzeltilmesi artık mümkün olmayacaktır, şimdi olan borçlarınızı düzenli ödemeye başlayabilirsiniz. Bankaların baktığı önemli kriterlerden birisi de kredi kullanma sıklığıdır. Sıkça kredi kullanan ve kredi borçlarını düzenli ödeyen müşterilere bankalar red cevabı vermezler.
Bankalar, kredi borçlarında düzensiz ödemeler yapan müşterilere diğer kredileri borçlarını kapatmadan tekrar kredi vermezler. Kredi ve kredi kartı borçlarını düzenli ödeyen kişilerin kredi notuna olumlu puan yansıyacaktır. Bir bankaya kredi için başvuruda bulunan ve red cevabı alan birinin başka bir bankaya tekrar kredi başvurusunda bulunması için aradan zaman geçmesi önemlidir. Bu da kredi notu anlamında kişiye olumsuz yansıyacaktır. Kredi ve diğer borçlarınızı son ödeme tarihinden önce yapmak, kredi notu düşük olmasa bile yükseltir veya kredi notunu sabit seviyede tutmaya yardımcı olur. Kredi karı borcunun asgari ödemesi üzerinde bir ödeme yapmak da her zaman kredi notuna olumlu yansıyacaktır. Bu şekilde kredi notunuzu yükseltebilir ve bankacılık işlemlerinde daha hızlı işlemler yapabilirsiniz. Herhangi bir kredi ve kredi kartı talebinizden önce kredi notunuzu öğrenmenizde fayda var. Sizlerde bu konuda bilgi almak için http://bankakredinotu.net/kredi-notu adresini ziyaret edebilir ve kredi notu nasıl yükseltilir gibi onlarca tavsiyeden yararlanabilirsiniz.