İSTANBUL (AA) - Almanya'nın ve Avro Bölgesi'nin "ilk ve tek" faizsiz bankası olan KT Bank AG, Frankfurt, Berlin ve Mannheim şubelerinin ardından Köln'de de hizmet vermeye başladı.

Banka açıklamasına göre, Kuveyt Türk'ün iştiraki olan KT Bank AG, Köln'de açtığı 4. şubesiyle Almanya'daki büyümesini sürdürüyor.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DITIB) Merkez Camii kompleksinde stratejik bir konumda bulunan şubenin açılışı, Açık Camiler Günü'nde gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan KT Bank AG Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kudsi Arslan, şunları kaydetti:

"Ana hedef grubumuz olan Müslüman ve Türkler dikkate alındığında Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde İslami bankacılık potansiyeli çok büyük.Bölge 1,5 milyon kişiyle Almanya'da en büyük Müslüman nüfusuna sahip ve burada yaşayan 950 bin Türk ise bölgedeki en büyük göçmen grubunu teşkil ediyor.

Ayrıca önemli Türk ve Alman-Türk girişimci birlikleri, İslam dernekleri, hayır kuruluşları ve en fazla cami topluluğu da yine burada bulunuyor. Açılışta, bizi çok sayıda Alman vatandaşı da ziyaret etti. Bölgedeki etik bankacılık prensiplerine önem veren tüm müşterilerin tercih ettiği bir banka olmak niyetindeyiz."

KT Bank AG, bireysel ve kurumsal müşteriler için ücretsiz cari hesaplar, kar paylaşımı esasına dayalı katılma hesapları, gayrimenkul finansmanı, taksitli finansman, yatırım finansmanı gibi etik bankacılık esaslarına uygun sertifikalı İslami bankacılık ürün ve hizmetleri sunuyor.