İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk'ün düzenlediği Hackathon Dijital Bankacılık Yazılım Proje Yarışması sonuçlandı. Etkinlikte KOBİ ATM konulu proje birincilik ödülüne layık görüldü.

Banka açıklamasına göre, Kuveyt Türk'ün FinTech ekosisteminin gelişimine destek olmak ve genç girişimcilere fikirlerini uygulama ortamı sağlamak amacıyla ilk kez düzenlediği Hackathon Dijital Bankacılık Yazılım Proje Yarışmasının sonuçları belli oldu.

Dijital bankacılık alanında inovatif fikirler sunmak isteyen herkese açık olan etkinlikte 22 ayrı gruptan oluşan yarışmacılar, geliştirdikleri yazılım projelerini 10 kişiden oluşan jürinin beğenisine sundu. Yarışmanın birincisi, KOBİ ATM konulu projesiyle TalCards grubu adına yarışan Muhammed Aziz Ulak ve Hüseyin Yusuf oldu.

Hackaton'da ikincilik ödülü Sentinels, üçüncülük ödülü ise Hisse Cepte grubuna gitti. Yarışmanın dördüncü, beşinci ve altıncı isimleri ise sırasıyla İmece, Palm grupları ve Barış Yeniçeri oldu. Birinci olan proje 20 bin TL, ikinci 15 bin TL, üçüncü 10 bin TL, dördüncü, beşinci ve altıncı olan projeler ise 3 bin TL'lik ödüle hak kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kuveyt Türk olarak uzun süredir girişim sermayesi türünden işler yapmayı arzu ediyor, girişim ortamının gelişimi için yeni girişimcilere sermaye, eğitim, destek ve mentorlük gibi hizmetler sunmak istiyoruz. Bu anlamda bu yıl ilk defa hackathon'u düzenledik. Yarışmaya yoğun ilgi gösteren gençlerimizin fikirlerini projelere dönüştürmelerine aracılık etmenin sevincini yaşıyoruz.

Yarışmaya başvuran ve ön elemeyi geçerek hackathon'da emek sarf eden herkese teşekkür ediyoruz. Dijital bankacılığın geleceğini şekillendirecek olan hackathon'u bundan sonraki yıllarda da devam ettirmeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle, fikirlerin hayat bulmasına katkı sağlayacak Hızlandırma Merkezi ve Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kurulması için çalışmalarımızın son aşamaya geldiğini de kamuoyuyla paylaşıyoruz."