Kyk Ücretleri, özel yurtlara oranla 5'de 1 fiyatında. Ek olarak özel yurt veya öğrenci evinde kalmanın fiyatları maddi olarak KYK'ya göre daha ağırdır. Büyük şehirlerde özel yurt fiyatları ortalama 1000-1500 TL arasında değişmekte. Özel yurtta kalacaksanız harçlığınızı katarak neredeyse aylık asgari ücret kadar bir harcamanız olur ki bu da ortalama gelirli bir ailenin bütçesini sarsacaktır. Genel görüş öğrencilerin maddi durumuna da bağlı olarak ilk yıl KYK yurdudur.

KYK Yurtları ve Odaları

Eski dönemler de KYK'da genel yurt ve özel yurt olarak ayrılıyordu fakat günümüzde daha modernleşerek odalar da kalan kişi sayısı azalmaya gitti, ancak yeni düzenlemeyle birlikte bu ikililik ortadan tamamen kalktı. Asil olarak yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler oda seçimini yapamamaktadır. Ülke genelinde birçok yeni KYK yurdu inşa edildi. Son inşaat alanlarındaki yurtlarda odalar genelde 3 kişi içindir. Ancak eski yıllardan beri hizmet veren birçok KYK Yurt Odası 4-6 kişi arasında değişmektedir.

İstanbul KYK Yurtları

Vezneciler Kız Yurdu, Beyazıt Kampüsü'nün hem de metro istasyonunun önünde olmasıyla kadın öğrencilerin genellikle seçtiği genel bir yurt bölgesidir. Birçok öğrenci bu çevrede kalıyor. Bunun dışındaysa semt ve bölge biraz eski yapılara sahip olduğundan yeni inşaat alanı ve mimari görmek zor. Yine de kampüs çevresinde birçok kullanılabilir yurt bulunmakta. İstanbul da yurt oranları diğer bölgelere nazaran daha orta halli şekil de orantılıdır. İstanbul Üniversitesi'nin KYK'dan ayrı bir yurdu daha var. 2 erkek blok ve 1 kız blok olarak 3 bloktan oluşan kampüsün içerisinde yer alıyor. Okulun içerisinde yer alması ve fiyatının gayet uygun olması öğrencileri kendisine çekiyor. Bu yurdu kullanan öğrenciler de genelde ikinci veya üçüncü yılında eve çıkabiliyor. Bunun haricinde Beylikdüzü’nde bulunan yurt otel konforun da ancak kötü yanı şehir merkezine çok uzak olması. Avcılar Kampüsü'nde okuyan öğrencilerin maddi durumu gayet uygun olarak değerlendiriyor. Aylık 200 TL ile başlayan yurt fiyatları ve rahatlıkları ile öne çıkıyor. İmkanlarından nazaran fiyatı daha çok övgü alıyor.

İstanbul’da özel yurt arıyorsanız > İstanbul Yurtlar < linkine tıklayarak özel yurtları inleyebilirsiniz

Ankara Yurtları

Genel olarak öğrencilerin seçtiği ODTÜ Yurtları konforlu olması ile anılarak şehir hayatına yakın olması ile met ediliyordur. ODTÜ yurtlarında genel olarak 3 ila 5 kişi kalınılıyor, seçme hakkınız mevcut. Ankara ODTÜ çevresinde birçok yurdun olması öğrencilerin her yere kısa sürede ulaşmasıyla daha rahat imkanlar sağlamaktadır. Çankaya Üniversitesi kısa süre içerisinde duyuru yaparak bahar yarıyılında yapılacak yeni kayıtlar için YURT BİNALARINDA BOŞ KONTENJAN OLMASI DURUMUNDA 04 Şubat 2019 tarihinde başlayacağını duyurdu. Depozito ücretinin 695 TL olduğu Çankaya Üniversitesi genelde orta halli maddi durumu olan öğrencileri zora sokmasıyla anılıyor. Fakat istenilen ücretin yanın da verilen hizmetin diğer Ankara Üniversitelerine nazaran daha modern olduğu açıkça belli.

Ankara’da özel yurt arıyorsanız > Ankara Yurtlar < linkine tıklayarak özel yurtları inleyebilirsiniz

İzmir KYK Yurtları

İzmir'de bulunan üniversiteler içerisin de en çok rağbet gören Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesidir. Genel de İzmir de okumaya gelen öğrencilerin ilk dönem Yüzde 80 olarak KYK yurtlarında kalmaktadır. İzmir yurtları genel olarak kombi ısıtma ve merkezi ısıtma sistemiyle ısıtılmaktadır. Bunun yanı sıra odalar içerisin de ortopedik yatak, kitaplık, kişisel dolaplar, çalışma masaları, komidin gibi eşyaların öğrencilerin daha rahat etmesini sağlamaktadır. Odaların geneli 2-3 kişilik olup banyo ve WC odalara özeldir. Bazı yurtlarda balkon da bulunmaktadır. Yaşamak ve okumak için modernleşen İzmir yurtları Üniversite öğrencileri tarafından konforlu olması ile daha çok seçilen kısımdır. Ek olarak İzmir de bulunan 4 ayrı KYK kız öğrenci yurdu vardır.

İzmir’de özel yurt arıyorsanız > İzmir Yurtlar < linkine tıklayarak özel yurtları inleyebilirsiniz

KYK Yurtları Nerelerde Vardır?

Kyk Yurtları Türkiye'nin 81 ili ve Kıbrıs' ta bulunur. 81 ilde de standart ve biraz daha özel nitelikli yurtlar, yurt odaları mevcuttur. Büyük şehirlerde sayıca daha fazla KYK yurduna rastlamak mümkündür. Türkiye' de en çok KYK Yurdu sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir' de bulunur.

KYK yurt ücretine neler dahil?

KYK yurtların da barınan öğrenciler aylık yurt ücreti dışın da elektrik, su, internet gibi şeyler için ekstra ücret ödemezler. Yurt ücretine tüm faturalar dahildir.

KYK yurtlarında giriş-çıkış saatleri nelerdir?

Öğrencilerin en çok şikayet ettiği durum giriş çıkış saatleri. Güvenilir olan bu durum aksine özgürlüğü kısıtladığını düşünüyorlar. Genel yurtlar da giriş çıkış saatleri 06.00; çıkış saati 23.00'dır. Bu saatler dışın da giriş-çıkış yapma durumun da uyarı alırsınız eğer tekrarı halin de yurttan uzaklaştırılırsınız. Bu nedenle yurt yetkililerinden izin almanız gerekiyor.

Yurtta Evci izni alınabilir mi?

Yurtta kalıyorken bir yıl boyunca toplam 60 gün evci izniniz vardır. Bu izin için öncelikle ailenizin onayından sonra gerekli işlemleri yapıp ve belgeleri doldurmanız yeterlidir.

KYK Yurt Ücreti Ne Kadar?

KYK Yurtlarında oda ücreti bir kişi için günümüzde 168 TL olarak belirlenmiştir. Bunun bir tık üstünde bazı özel donanımlara sahip yurtlar 180-220 TL arasında olmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan KYK Yurtları ise aylık 300 TL 'dir.