ANKARA (AA) - Lokman Hekim Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıoğlu, bu yıl sağlık sektöründe önemli yatırımların ve iyileştirmelerin yaşanacağını belirterek, "Biz de İstanbul ve Anadolu'da yeni yatırımlar yaparak ve Lokman Hekim Üniversitesini kurarak sektörün büyümesine destek vereceğiz." ifadesini kullandı.

Sarıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Borsa İstanbul'da işlem gören tek sağlık kuruluşu olan şirketin 2016 yılı faaliyet raporları hakkında bilgi vererek, 2017 hedeflerine ve sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’de son dönemde gerek sağlık turizmi, gerekse hastanecilik hizmetleri alanında önemli gelişmelerin yaşandığını, kamu ve özel sektör eliyle insan sağlığına hak ettiği değerin verildiğini belirten Sarıoğlu, “Artık ülkemizde otel konforunda odaları bulunan hastanelerle hizmet veriliyor. Ülkemizin hastaneleri yenileniyor, yoğun bakım üniteleri düzenleniyor, yatak kapasitesi ve uzman doktor kalitesi artıyor.” görüşlerine yer verdi.

Sağlık sektöründeki yatırımların ve iyileştirmelerin bu yıl içerisinde artarak devam edeceğine dikkati çeken Sarıoğlu, Lokman Hekim Sağlık Grubu olarak bu dönemde büyümeye devam edeceklerini vurguladı.

Sarıoğlu, Ankara ve Van'daki hizmet ağlarını İstanbul ve Anadolu’da yapacakları yatırımlarla ülke geneline yayacaklarını da ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kuruluşuna ilişkin kanun teklifi Bakanlar Kurulunda imzaya açılan Lokman Hekim Üniversitesi ile yapacağımız iş birliği çerçevesinde eğitim ve araştırma hastaneleri olarak daha nitelikli hizmet vereceğiz. Özellikle referandum sonrasında sağlık sektörü başta olmak üzere birçok alanda önemli atılımlar göreceğiz. Sağlık alanında hükümetin adımlarını özel sektör olarak destekliyoruz. Bu anlamda geçen yıl sektörde yeni yatırımlara imza attık. Akay Hastanesini satın aldık, Demet Tıp Merkezi'ni açarak Ankara’nın dört köşesinde hizmet sunmaya başladık. 2016 yılında konsolide ciromuzu önceki yıla göre yüzde 37,7 artırarak 195 milyon liraya yükselttik."

-Sağlıklı ve paylaşarak büyüme

Şirket olarak "sağlıklı" ve "paylaşarak" büyüme stratejisini benimsediklerine işaret eden Sarıoğlu, 2016 yılı faaliyet sonuçlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Sağlık hizmeti satışlarımız 2016’da önceki yıla göre yüzde 36,9 artarak 187,4 milyon lira oldu. Brüt karımız aynı dönemde yüzde 80 oranında arttı ve 30,8 milyon lira tutarında gerçekleşti. Faiz, vergi ve amortisman öncesi kar yüzde 58,7 artarak 27,2 milyon lira tutarında gerçekleşti. Yatırım harcamalarımız 2016 yılında 35,7 milyon lira oldu. Dönem net karımız ise 2015'e göre yüzde 32,7 arttı ve 7,1 milyon lira olarak gerçekleşti."