İlçede yaşayan Muharrem Kılıçer ve Mustafa Akkaya isimli şahıslar, bir banka tarafından alınan geriye dönük 10 yıllık kredi kartı aidatlarının kendilerine ödenmesi için tüketiciler mahkemesine başvuruda bulundu. 6 ay süren dava sürecinde mahkeme, Kılıçer ve Akkaya'nın lehine karar verdi.

Muharrem Kılıçer, yaptığı açıklamada demokratik bir ülkede yaşadıklarını herkesin hakkını ve hukukunu kanuni yollardan araması gerektiğini söyledi. Kılıçer, "Banka kredi kartlarımın geriye dönük kesilen kart aidatlarını almak için tüketici haklarına müracaat ettik. Tüketici hakları yaptıkları inceleme ve araştırmaların ardından bizim lehimize karar verdi. İlgili bankaya paranın ödenmesi için yazı gönderdi. Banka genel müdürlüğü de bizi mahkemeye verdi. Geriye dönük kart aidatları için açılan davayı biz kazandık. Mahkeme 6 ay sürdü ama hak yerini buldu. Bu yüzden herkesin hakkını aramasını istiyoruz." dedi.

Mustafa Akkaya da aynı ifadeleri kullanarak şunları söyledi: "Arkadaşımla birlikte ilgili bankanın bizden geçmişe dönük 10 yıllık kredi kartı aidat kesintisini tarafımıza ödemeleri için girişimlerde bulunduk. Yaşanan süreci iyi takip ettik ve davayı kazandık. Bizim gibi aynı durumda olan milyonlarca vatandaşımız var. Onlara haklarını aramalarını tavsiye ediyorum."