İSTANBUL (AA) - Medianova, internet üzerinden interaktif katılıma olanak tanıyan canlı yayın platformu Webcast'i kullanıma sundu.

Şirketin açıklamasına göre, Medianova Webcast, konferans, seminer, basın toplantısı, lansman ve eğitim gibi farklı amaçlarla gerçekleştirilen etkinliklerin internetten yayınlanmasını ve online katılımcıların hem birbirleriyle hem de etkinliğin gerçekleştiği alanda bulunanlarla etkileşim kurmalarını sağlıyor.

Webcast'i kullanan marka ve kurumlar, platformla birlikte gelen sunum, soru-cevap, chat ve sosyal medya gibi modüllerin tümünden ya da birkaçından yararlanabiliyor. Bu sayede, katılımcılar canlı yayınla birlikte eş zamanlı olarak yazılı iletişim kurabiliyor, sunumları takip edebiliyor ya da sorularını iletebiliyor. Bu üst düzeyde etkileşim, etkinliklerin verimliliği kadar katılımı da artıran önemli bir unsur olarak öne çıkıyor.

Medianova Webcast'i en çok kullanan sektörlerin başında yüzde 38 ile sağlık sektörü geliyor.

Ağırlıklı olarak konsültasyon, operasyon ve seminer gibi farklı ihtiyaçlar için Webcast'i tercih eden sağlık sektörünü yüzde 34 ile özellikle dijital dönüşümü ilk plana koyan uluslararası markalar takip ediyor.

Markalar ve kurumlar; iç iletişim, konser yayını, basın toplantıları, bayi iletişimi gibi etkinlikler için Webcast'i kullanıyor. Ayrıca kamu kurumlarının ilgili birimleri ve büyük kurumların yatırımcı ilişkilerine yönelik bölümleri de yatırımcı sunumlarında Webcast platformunun sunduğu avantajlardan yararlanıyor. Platform, herhangi bir ekstra uygulamaya ihtiyaç olmaksızın mobil ve masaüstü cihazlardan kullanılabiliyor. İçeriklerin izlenme rakamları kişi, cihaz ve konum bazlı olarak alınabiliyor.