Sendikalar, 2012 için yüzde 15'in üzerinde zam talep ediyor. Maliye ise Merkez Bankası'nın enflasyon hedefini baz alıyor.

Toplu sözleşme için ön hazırlıkları yapan bütçe tarafı, masaya yüzde 5 ile oturmayı planlıyor. Edinilen bilgilere göre sendikalara öncelikli olarak yüzde 2,5+2,5 oranında zam teklif edilecek.

Enflasyonun yüksek çıkması halinde aradaki farkın önümüzdeki yıl verileceği ifade edilecek. Merkez Bankası'nın 2012 yılı enflasyon hedefi yüzde 5. 2011 yılında bankanın hedefi yüzde 5,5 olmasına rağmen enflasyon gerçekleşmesi yüzde 10,4 olmuştu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Maliye'den üst düzey bir yetkili, memuru enflasyon altında ezdirmeyeceklerine dikkat çekerek, "Biz pazarlık masasına otururken, resmi verilerle hareket etmek zorundayız.

Sonuçta Merkez Bankası'nın yüzde 5'lik bir hedefi var. Biz bu hedef doğrultusunda pazarlık masasına otururuz. Sonuçta hakem heyeti kararını verecektir. Onların da enflasyon farkının gelecek yıl ödenmesi kaydıyla resmi enflasyon hedefi doğrultusunda karar vereceğini düşünüyoruz." dedi.

MİLLİYET