Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, mitinglerin İstanbul, İzmir, Adana, Samsun, Konya, Erzurum ve Kayseri olmak üzere toplam 7 ilde düzenleneceğini bildirdi.

Mitinglerle kamu çalışanlarının taleplerini alanlardan duyuracaklarını belirten Kahveci, “İlk defa memurların 5 aydır zam alamadığı bir dönem yaşanıyor. Yıllık enflasyonun yüzde 11’e çıktığı, doğalgaza ve elektriğe yüzde 20’lere varan zamların yapıldığı bu yılda memurların ekonomik ve sosyal haklarına sahip çıkmak için alanlarda olacağız. Binlerce memur arkadaşımızla birlikte taleplerimize kayıtsız kalınmamasını ve kayıplarımızın karşılanmasını beklediğimizi güçlü bir sesle haykıracağız” dedi.

“HÜKÜMETE TAKSİM’DEN SESLENECEĞİZ”

İstanbul’da gerçekleştirecekleri mitingi İstiklal Caddesi'nden yürüyüşle başlatacaklarını aktaran Kahveci, şunları ifade etti: “Yarın İstanbul mitingimizi İstiklal Caddesi’nde yürüyüşle başlatacağız. Galatasaray Lisesi önünde mitingimizi gerçekleştireceğiz. Hükümete Taksim’den sesleneceğiz. İstanbul’da ve Marmara Bölgesi’nde görev yapan tüm memurlarımızı Taksim’deki mitingimize bekliyoruz. Hakça bir paylaşım ve adil bir gelir dağılımı isteyen, toplu sözleşmede taleplerinin dikkate alınmasını bekleyen tüm çalışanları güçlü sesimize bir nefes daha katkı vermeleri için mitingimizde yanımızda görmek istiyoruz.”