Kuruluş yaptığı açıklamada, kararın yatırımcı güvenine zarar vermeye devam eden politik istikrarsızlığı yansıttığına dikkat çekerek, ödemeler dengesindeki bozulma, döviz rezervlerinin azalmaya devam etmesi ve kamu maliyesi üzerindeki baskıların da kararda etkili olduğunu vurguladı.

Moody’s, yatırımcıların güvenini sağlayacak dış finansman desteğinin eksikliğine de işaret ederek, Şubat ayında eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in devrilmesinden bu yana hükümet değişimlerinin ülkenin ekonomi politikalarında büyük bir belirsizlik yarattığını belirtti.

Ülkenin döviz rezervlerinin son iki ayda yaklaşık 4 milyar dolar azalarak 20,2 milyar dolara gerilediğine işaret eden Moody’s, bu seviyenin kısa vadede borçlar için yeterli olduğunu ancak Haziran ayından bu yana döviz rezervlerindeki düşüşün hızlandığına vurgu yaptı.

Turizm gelirlerinin azalmaya devam ettiğini belirten kuruluş, küresel ekonomide görülen yavaşlamanın da Süveyş Kanalından elde edilen gelirler üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti.

Kuruluş ayrıca ülkenin kredi notunu korumasının, hükümetin ödemeler dengesi ve kamu maliyesini istikrara kavuşturmak için program uygulamaya koyma kapasitesine bağlı olduğunun altını çizdi.