İSTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric'in Türkiye operasyonlarını Şevket Saraçoğlu yönetecek.

Şirket açıklamasına göre, Mitsubishi Electric'in Türkiye operasyonlarını iş dünyasının deneyimli ismi Saraçoğlu yönetecek. 2013 yılından bu yana Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü olarak görev yapan Saraçoğlu, bugün itibarıyla bayrağı Masahiro Fujisawa'dan devraldı ve Mitsubishi Electric Türkiye'nin yeni Başkanı oldu.

Profesyonel iş hayatına NETAŞ Northern Telecom'da başlayan Saraçoğlu, ardından Alarko Holding'de tekstil boya ve kurutma makineleri ile bina otomasyonu konularında çalıştı. Saraçoğlu, Korona Şirketler Grubu bünyesinde yeni bir departman kurulumundan ve çimento fabrikaları kontrol sistemlerinden sorumlu oldu. 1992 yılında Genel Teknik Sistemler (GTS) şirketinin kurucu ortağı olan Saraçoğlu, GTS'nin 1993'te Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri'nin Türkiye distribütörü olmasıyla birlikte Mitsubishi Electric markasıyla yollarını birleştirdi.

Saraçoğlu, Mitsubishi Electric'in 2013 yılında GTS'yi satın almasının ardından Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü olarak görev yaptı.