İSTANBUL(AA) - Moonlight Capital SA, Migros Ticaret AŞ'nin hisseleriyle ilgili, sahip olduğu "satma hakkını" kullanacağını bildirdi.

Moonlight Capital SA tarafından Migros Ticaret AŞ'ye gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamada, "Migros Ticaret AŞ'nin (Migros) sermayesinin yüzde 50'sini temsil eden hisselerin sahibi olan MH Perakendecilik ve Ticaret AŞ'nin (MH Perakendecilik), BC Partners tarafından yönetilen şirketimiz Moonlight Capital SA'ya (Moonlight Capital) ait yüzde 19,5 oranındaki hisse payına ilişkin olarak, 1 Mayıs ve 31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmek üzere Anadolu Endüstri Holding AŞ'nin (AEH) söz konusu hisseleri 'satın alma hakkı', Moonlight Capital'in ise 'satma hakkı' bulunmaktaydı." ifadelerine yer verildi.

Bu bağlamda, 2 Mayıs 2017 itibarıyla Moonlight Capital'in söz konusu hisseler için satma hakkının kullanılmasına yönelik kararını AEH'ye bildirdiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu işlem çerçevesinde, AEH tarafından MH Perakendecilik'in yüzde 19,5 oranında hisse payı satın alım fiyatının hesaplanmasında, MH Perakendecilik'in iştiraki Migros'un 1 adet hisse bedeli, 31 Aralık 2014 tarihli Hisse Alım Sözleşmesi uyarınca 30,2 Türk lirası (TL) olarak baz alınmış olup, yine anlaşma uyarınca yapılan diğer düzeltmeler sonrası toplamda 509 milyon 29 bin 436 TL hisse satış bedeli hesaplanmaktadır. Hisse Alım Sözleşmesi uyarınca, bu bildirimi takip eden 10 iş günü sonunda (16 Mayıs 2017) satma hakkı kullanımı hisse bedelinin transferi ve hisselerin devri ile tamamlanmış olacaktır. İşlem sonrasında AEH'nin MH Perakendecilik'teki hisse oranı yüzde 100'e ve böylelikle Migros'taki dolaylı payı yüzde 50'ye yükselirken, BC Partners'ın ise yönettiği fonlar üzerinden Migros'taki toplam payı yüzde 30,5 olacaktır. Migros'un yönetim kontrolü BC Partners'ın yönettiği fonlar ve AEH tarafından eşit olarak paylaşılmaya devam edecektir."