İSTANBUL (AA) - Multinet Up, Accenture Dijitalleşme Endeksi'nde yüzde 82'lik oranla Türkiye ve sektör ortalamasının üzerine çıktı.

Multinet Up'tan yapılan açıklamaya göre, uluslararası profesyonel danışmanlık şirketi Accenture, Türkiye'de farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin 2016 yılına ilişkin dijitalleşme yetkinliklerini inceledi.

Multinet Up, 106 şirketin değerlendirildiği Accenture Dijitalleşme Endeksi'nde elde ettiği yüzde 82'lik dijitalleşme oranıyla Türkiye ve sektör ortalamasının üzerine çıktı.

"Dijitalleşme Öncüleri" arasında yer alan Multinet Up, kendi sektör grubu içerisinde değerlendirildiği "Dijital Strateji ve Dijital Hizmetler" kriterlerinde sektör ortalamasının da üzerinde bir skor elde etti. Türkiye ortalamasının yüzde 73 olduğu "Dijital Strateji" kategorisinde sektör ortalaması yüzde 93 iken, Multinet Up'ın ortalaması yüzde 97 oldu.

Türkiye ortalamasının yüzde 52 olduğu "Dijital Hizmetler" kategorisinde sektör ortalaması yüzde 76 iken, Multinet Up, yüzde 82'lik ortalamasıyla Türkiye ve sektörün öncüsü oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Multinet Up Operasyon Direktörü (COO) Demirhan Şener, şunları kaydetti:

"Multinet Up'ın, hizmet sektöründeki başarısının altında inovasyonu kurumsal kültürünün ayrılmaz bir parçası haline getirmesi, teknoloji geliştirmesi ve en ileri teknolojilerle gerçek anlamda değer yaratan çözümler sunabilmesi yatıyor. Bu bakımdan şirketimizin dijitalleşmede önde koşan kuruluşlar arasında olması doğaldır.

Accenture'un hazırladığı Accenture Dijitalleşme Endeksi'nde Multinet Up'ın ikinci kez Dijitalleşme Öncüleri arasında yer alması bizim bu yönümüzü bir kez daha tescil ederken, doğru yolda ilerlediğimizi de ortaya koyuyor. Multinet Up, öncü olmanın getirdiği sorumluluğu da taşıyarak bu alandaki yatırımlarını artırmaya devam edecek."