Öğrencilere nakit avans kartı veren bankalar hangileri?

Lise veya üniversite öğrencisi olmak önemli değil artık her yaşta para ihtiyaçlarımızdan birisidir. Yetişkin insanlar kolaylıkla alabildiği banka kartını özgürce kullanabilirken öğrenciler neden bu fırsattan yararlanmasın değil mi? Bir kaç yıl geriye gittiğimizde öğrencilerin bu tarz avantajları yoktu ve ailelerinden gelecek para desteği ile okul dönemlerini sürdürüyorlardı. Artık öğrencilerde dilediğinde nakit avans çekerek işlerini kendi parasıyla yapabiliyor. 

Öğrencilere nakit avans kredi kartı veren bankalar

Garanti, Akbank, TEB, İş Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından öğrencilere nakit avans kullanabilecekleri kartları kullanma imkanı sunuyor. Bazı bankalar yıllık aidat istemiyor fakat isteyen bankalarda var. En az 400 TL, en fazla 750 TL limit olanağı sağlamaktadır. Kart limitinin bu kadar olmasının sebebi ise öğrencilik yıllarında bilinçsiz harcama yapmamaları içindir. Bankalar tarafından gençlere sosyal aktivite mesajı vermek adına güzel kampanyaları da eşiğinde getiren nakit avans kartı tiyatro, sinema, eğlence alanları vb. alanlarda faaliyet göstermeleri açısından indirimleri kullanabilirler. 

Öğrenci nakit avans kredi kartı limitleri

Nakit avans hesaplarınızda öğrencilere tanımlanan limit tutarları en az 400 TL, en fazla 750 TL’dir. Her banka aynı limit tutarını uygulamaz bu yükselebilir veya düşebilir de kullanabileceğiniz en ideal bakiye tutarı ise bu mecralardadır. Fazlası ile bilinçsiz harcamalar yaparak borçlanabilirsiniz. Bu yüzden nakit avans kart limitinizde yükseltme şansınız olsa bile iki kere düşünüp karar vermenizde fayda olacaktır. 

Nakit avans kredi kartı başvurusu 

Başvuru şartları bankalara göre değişmektedir. Her banka kendine göre farklı koşullar sunuyor ve istediği belgeler değişiklik gösterebiliyor. Lisans öğrencisi olmanızı başvuru şartlarından birisi haline getiren bankalar var. Bunu istemeyip sadece 18-25 yaş aralığında olmanızı yeterli bulan bankalarda var. 

Nakit avans kredi kartının borcu ödenmezse ne olur?

Her ay harcadığınız tutar ile kartınızın limitini doldurabilirsiniz. Aylık ekstre borcu ve aylık asgari borcu niteliğinde ikiye ayrılan borç ödeme yöntemlerini kullanmak zorundasınız. Aylık ekstre borcunuz o ay içerisinde kredi kartınızdan yaptığınız bütün harcamaların toplam tutarını karşılar. Aylık asgari borcu o ay kullandığınız toplam tutarın yarısını kapsamaktadır. Nakit avans kartınızla yaptığınız toplam harcamanın yarısını yani asgari tutarını ödemek size daha cazip gelebilir fakat toplam borcun yarısını ödediğiniz için gelecek ay kredi kartından kullanacağınız limit yatırdığınız tutar kadar olacaktır. Ekstresini ödeyerek bazı avantajlardan yararlanabilirsiniz mesela erken yaşta kredi notunuz yükselebilir. Tabi bunun şartı son ödeme tarihini geçirmeden ekstrelerinizi yatırmaktan geçer. Borcunuzu ödemediğiniz taktirde ilk 1 ile 3 ay arasında çalıştığınız banka sizin borcu ödemenizi bekler. Tabi bankanız gecikme faizi uygulama hakları var. Tüm bankalar yapmıyor fakat, yapanlardan birisiyle çalışıyor olabilirsiniz. Gecikmeler sonucu banka size ya avukat takibine sevk eder, ya da kredi kartı borç ödeme yapılandırma avantajına dahil tutabilir. 

Kredi kartınızın güvenliğini nasıl sağlarsınız

Online alışveriş amaçlı kullanacaksanız kesinlikle hizmet alacağınız yerin güvenilirliği ve 128 – 256 bit şifreleme sistemine sahip olan firmaları tercih etmelisiniz. Aksi halde kart bilgileriniz üçüncü şahısların eline geçebilir. Buda kartınıza erişim sağlamasına olanak sağlar. Kartınız için belirleyeceğiniz 4 haneli şifre kolay tahmin edilecek rakamlardan oluşmamalı mesela doğum tarihi, tuttuğunuz takımın kuruluşu, 1234 vb. şifreleme tekniklerini kullanmayın. Kolay tahmin edilen şifreler üçüncü parti yazılımlar tarafından ele geçirilme riski vardır. 

Öğrenci geri ödemeli kredi

Üniversite öğrencileri için tüm T.C. vatandaşı olan adaylara kredi desteği verilmektedir. Yapılan başvurular sonucu her öğrenci ile ilgilenilerek gerekli olan kredi tutarı hesaplanır. Yapılan hesaplamalar üniversite adayının gerekli ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanır ve başvuru onay sürecine geçer. Ödeme seçenekleri esnek ve öğrenciyi zorlamayacak şekilde hazırlanmaktadır. Alınan toplam kredi tutarı bütçeyi aşmayacak ödeme seçenekleri mevcuttur. 

Öğrenim kredisini erken ödeyebiliyor muyuz? 

Öğrenim kredi borcunu erken ödemek için neler yapılmalı? Borcunuzun tamamını erken ödeme şansınız var fakat asıl borcun öğrenim süreci bitmesinin ardından gelecek 1 yıl içerisinde ödenme durumunda ana kredi borcunuzun tutarından düşülmez. Enflasyon değerlerine tutulan fiyat endeksi artışlara göre %30.2 veya %20 erken kapatma indirimleri uygulanmaktadır. Borcunuzu tamamen kapatma fırsatını değerlendirebilirsiniz. Borcun hepsini bir anda kapatmanız totalde bulunan kredi borcunuzdan düşmemektedir. 

Öğrenci kredi ve burs tutarları nelerdir? Son 7 yıl boyunca yapılan ücretlendirmeler 

YIL          Ön lisans kredi ve burslar         Yüksek lisans kredi ve bursları         Doktora kredi ve burs TL

2019                               500 TL                                                   1.000 TL          1.500 TL

2018                           470 TL                                                    940 TL               1.500 TL

2017                         425 TL                                                    850 TL                         1.500 TL

2016                         400 TL                                                    800 TL              1.500 TL

2015                          330 TL                                      660 TL                        1.500 TL

2014                                     300 TL                                                     600 TL                         1.500 TL

2013                         280 TL                                                      560 TL                         1.500 TL

Yıllar boyunca farklı fiyat baremleri ile en düşük bütçe ile destek sunuluyor fakat farklı yıllarda ufak yükselme paylarıyla yeni fiyatlar belirginleşmektedir. Öğrenci için rahatlıkla kullanacağı ve harcadıktan sonra esken ödeme imkanları desteklediğinden yerleşim türünüz gidişatına göre ücretlendirilmeye dahil ediliyor. 2019 yılında ön lisans kredi ve bursları 500 TL, yüksek lisans kredi bursları 1.000 TL ve doktora kredi ve burs fiyatları 1.500 TL olarak belirlenmiştir. 2020 de öğrenci geri ödemeli kredi tutarları ne kadar olacak? 

Öğrenci geri ödemeli kredi kime verilir?

Ön lisans öğrencileri

Yüksek lisans (Doktora) öğrencileri

Lisans öğrencileri

İki yıllık üniversite bölümü tamamlamasının ardından ek dört yıla tamamlamak için yapılan dikey geçiş sınavı 

Sadece bu mecralar için kredi desteği vardır. Yapılacak tercihlerin doğru yöntemler ile başvuru dahiline sunması gerekmektedir. Krediyi alamama ihtimaliniz yok fakat işleyiş sürecini etkileyecek sebepler doğurabilir. Başvuru dahilinde yapılacak adımlarınızı iyi belirlemeniz gerekiyor. 

Öğrenci geri ödemeli kredi alanlar burs alabilir mi?

Öğrenim kredisi çeken adaylar maalesef burs fırsatlarından yararlanamamaktadır. Aynı şekilde burs aldıysanız geri ödemeli öğrenci kredi fonundan yararlanamamaktadır. Her iki mecradan en az birisinde hizmet alması gerekir. Bu sayede diğer kategorinin şanslıları olabilsin, şansları varken bunu iyi değerlendirebilsin. 

Açık öğretim öğrencileri geri ödemeli öğrenci kredisinden faydalanabilir mi?

Örgün eğitim kadrosunda bulunan tüm adaylarımız için geçerlilik gösteren bu durumdan faydalanmak açık öğretim için maalesef olumsuzdur. Açık öğretim öğrencileri geri ödemeli krediden yararlanamaz Fakat açık öğretim adayları için düzenlenmiş olan destek fonlarını inceleyebilir size uygun olanını seçerek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Müşteri hizmetleri ve site üzerinden örgün ve açık öğretim geri ödemeli krediler hakkında detayları bulabilirsiniz. 

Öğrenci geri ödemeli kredi neden kesilir?

Öğrenim kurumu geri ödemeli kredileri ilişkisi kesilmesi sonucu kesilebilir. Kurumdan ayrılması veya uzaklaştırılma imkanları vardır. Hüküm yemiş mahkum konumlandırmasından, öğrenim kurumunun kapatılması, sağlık nedenlerinden ötürü kurumdan ayrılmak zorunda kalan ve asgari ücret dengelemesinde gelirli çalışarak para akışı sağlaması bunlar başlıca geri ödemeli kredinizin kesilebileceği noktalardır. Bu başlıklara dikkat etmeniz sonucunda bir problem yaşamayacaksınızdır. 

Daha Fazla bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

http://www.ogrencikredi.com