SİNOP (AA) - Türkiye'nin önemli kestane üretim merkezlerinden Sinop'ta üreticiler, bu yıl hem fiyat hem de rekolte bakımından memnun oldu.

Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıla oranla daha verimli bir kestane sezonu yaşadıklarını söyledi.

İl genelinde bu sezon 500 ton civarında kestane hasadı yapıldığına işaret eden Koca, bunun da tamamına yakınının piyasaya sürüldüğünü dile getirdi.

Koca, üreticinin memnun kaldığı bir sezonu geride bıraktıklarını vurgulayarak, "Genel anlamda fiyat ve rekolte bakımından iyi bir sezon geçirdik. Kestanenin kilogram fiyatı 15 liraya kadar yükseldi. Bu, azımsanmayacak bir rakam. Rekolte ise 500 ton civarında. Son yılların en iyi rakamı diyebiliriz. Her iki açıdan kestane bu yıl üreticisini mutlu etti." dedi.

- Üreticinin elinde çok az ürün kaldı

Hasat edilen kestanelerin büyük bölümünün pazara indirilerek piyasaya sürüldüğünü bildiren Koca, üreticilerin elinde çok az miktarda ürün kaldığını kaydetti.

Bu sezon kalitede biraz düşüklük yaşandığına dikkati çeken Koca, "Özellikle kestanede irilik bakımından bir kalite düşüklüğü yaşandı. Bunun da sebebi yağışın bölgemizde az olması. Kurak geçen mevsimlerde böyle durumlarla karşılaşabiliyoruz ama inşallah seneye hem rekolte daha iyi olacak hem de kalite yükselecek. Çünkü kış mevsimi şu an itibarıyla oldukça yağışlı geçiyor." ifadelerini kullandı.