ABD seçimleri sonuçlandı ve Barack Obama'nın 4 yıl daha ABD başkanı olarak ülkenin başında bulunacak. Bu karar Amerikan halkı için doğru mu değil mi bunu zaman gösterir ancak net olan bir şey varsa o da piyasaların oldukça rahatlamış olduğu. Ekonomistler bunun en büyük etkisinin altında olacağını düşünüyor.

OBAMA'NIN SEÇİMİ KAZANMASI PİYASADA DOPİNG ETKİSİ YAPTI

Obama döneminde NASDAQ yüzde 15 değer kazanırken Dow yüzde 62 değer kazanmıştı. Bu sebeple Obama'nın seçilmesi ile de dün 1680 seviyelerindeki altının ons fiyatı seçimin sonuçlanması ile 1724 dolara çıktı.

seçimler sonrasında ile gelen yorumlar ise olumlu havayı sergiliyor.

Soros Obama'nın zaferini daha duyarlı politikaları seçmiş oldu şeklinde yorumlarken, piyasaların radarındaki bir başka isim Nobel ödüllü ekonomisit Paul Krugman oldu.

Obama'nın Mali uçurumu düzeltmek için pazarlık gücü olduğunu kaydederken, buna ek olarak Krugman zengin kesim için vergilerin artması Mali uçurum için daha makul olacağını kaydetti.

ALTIN GEÇTİĞİMİZ HAFTA BİR ANDA DÜŞÜŞE GEÇMİŞTİ

Altın geçtiğimiz ay bir yükselme eğilimine girmiş ve gramı100 liraya kadar yükselmişti. Ekonomistler altının yükselişi sürecek derken altın bir anda herkesi şaşırtmış 96 liraya kadar gerilemişti. Ekonomistlerin şimdiki tahmini yine altının fiyatlarının yükseleceği yönde.