Ali Ağaoğlu, yakında satışa sunacağı İstanbul Maslak'taki projesiyle ilgili iddialı konuştu. aHaber'de yayınlanan İş'te Hayat programına konuk olan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Fiyatlar çok şişti, inşaat sektörü patlayacak" değerlendirmelerine sert yanıt verdi. "Yaptığın işi doğru yapıyorsan, Türkiye'de her zaman potansiyel var" diyen ünlü işadamı, yakında satışa sunacakları İstanbul Maslak'taki projeleriyle ilgili programın sunucusu Şelale Kadak'la takım elbisesine iddiaya girdi.

"1 ay içinde 3 bin konut satacağım" diyen Ağaoğlu, bu konuda geçmiş tecrübelerine güveniyor: "2009 krizinde bile insanlar, naylon poşetlerin içine para doldurarak, gece saat 2'de 3'te kuyruğa girdi. Türk insanını iyi tanıyorum, potansiyelini iyi biliyorum. Doğru yer, doğru proje, doğru fiyat ve doğru ödeme koşullarını bir araya getirirseniz satmamanız söz konusu olamaz."

GÜVENLİ KONUT ŞART

Programda Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ağaoğlu şunları söyledi: "Bu, bence Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli yasalarından biri. Çünkü insan hayatı her şeyden değerli. İstanbul'da bulunan 4 milyon konut stokunun yarısını deprem olmadan biz yıkıp yeniden yapmalıyız. İnsanları güvenli yapılara taşımalıyız."

LONDRA'YA DEV KULELER

Ali Ağaoğlu'nun yatırımları Türkiye ile sınırlı değil. İşadamı, Londra'da 400 rezidans dairesi ve içinde 210 odalı bir otelin bulunduğu 2 kule yapacak. 300 milyon poundluk yatırımın, yakında başlaması planlanıyor. İnşaat sektöründeki projelerinin yanı sıra son yıllarda yeni bir büyüme alanı olarak enerjiyi seçen Ağaoğlu, Gürcistan'da HES projesi yapıyor. Grup enerjide 2 milyar dolar civarında portföye sahip.

ARABA İLE KENDİMİ ÖDÜLLENDİRİYORUM

Lüks arabalara düşkünlüğüyle bilinen işadamı Ağaoğlu, "Günde 15-16 saat çalışıyorum, öyle fazla hobisi olan biri değilim. En büyük hobim araba kullanmak" diyen Ağaoğlu, bu tutkusu ile ilgili şunları söyledi: "Araba ile kendimi ödüllendiriyorum. Güzel bir araba bulunca alıyorum. Sabah 7'de güne başlarım. En büyük lüksüm araba kullanmak. Bindiğim arabaya hiç acımam, başkalarının traktörle girmediği yola girerim. Şantiyeleri gezerim. O parayı verdiğim arabayı, tepe tepe kullanırım. Şoföre de vermem" dedi.

EMEKLİLİK YOK 100 YILLIK KONTRATIM VAR

Ali Ağaoğlu, emeklilik planları yapıp yapmadığı sorusuna ise "100 sene sonra" diye yanıt verdi ve ekledi: "Biliyorsunuz ben Ofluyum. Of, ne Trabzon'a ne Ankara'ya bağlı. Biz direkt yukarıya bağlıyız. 100 yıl daha kontratım var. O nedenle Allah sağlık verirse bizde emeklik yok."