ORDU (AA) - Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Ordu ekonomisinin, fındık ve tarıma dayalı sanayi olduğunu görüyoruz. Sadece fındık üretimi üzerinden bu şehri kurgulamak ve kalkındırmak düşüncesi, tamamen gerçek dışıdır." dedi.

Vali Yavuz, tarafından Ordu ilinin vizyonu, ekonomik durumu, sanayisi, kalkınması, istihdamın ve yatırımın artırılması, işsizliğin önlenmesi ile işadamlarının karşılaştığı sorunları değerlendirmek amacıyla “Ekonomi ve Kalkınma Toplantıs" düzenlendi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)'nde Vali Seddar Yavuz başkanlığındaki "Ekonomi ve Kalkınma Toplantısı"na, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Ordu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Harun Göçer, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mustafa Yücel ile Ordu ili genelindeki sanayici ve işadamları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yavuz, "Hepimizin önceliği olan sanayileşme, kalkınma, daha müreffeh bir Türkiye’de yaşama arzusu ve hedefine ulaşmak için, başta devlet kurumları olmak üzere önceliğimizin mutlaka sanayileşme ve kalkınma konuları olması gerektiğini düşünüyor ve değerlendiriyorum." diye konuştu.

Ordu'nun geleceğinin parlak olduğunu belirten Vali Yavuz, "5 yıl sonra Ordu'yu hiç kimse tanıyamaz. Burada gayrimenkul almak, iş yapmak, bir hayli zor hale gelecek. Çünkü Ordu, Karadeniz’in incisi olmayı hak edecek bir geleceği bize vadediyor. Bizler sorun üreten değil, sorun çözen, kavga eden değil, sulh eden, proje ve vizyon üreten bir yaklaşımla bir araya geldiğimizde, bu şehrin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Ordu'da gidilen her yerin ayrı bir potansiyeli ve ayrı bir güzelliği var." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda söz alan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahi de, Ordu'nun gelir kaynağının fındığa dayalı olduğunu ve ilde bulunan fındık tesislerinin büyümesi için de krediye ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Ordu bölgesinin mobilya sektöründe de çok güçlü olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini kaydetti.