TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Ortahisar ilçemizde sürdürdüğümüz içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarımızın toplam maliyeti 505 milyon liradır." dedi.

Gümrükçüoğlu, AK Parti Ortahisar İlçe Teşkilatının yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Ortahisar ilçesi sınırlarında son derece önemli yatırımlara imza attıklarını söyledi.

Altyapı ve yol yatırımları hakkında bilgilendirmede bulunan Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ortahisar sınırlarında tamamladığımız, devam ettirdiğimiz ve planlamakta olduğumuz onlarca içme suyu ve kanalizasyon yatırımımız var. Büyükşehir Belediyesi olarak Ortahisar ilçesinde 8,6 milyon lira maliyetli 33 yatırımımızı tamamladık. 46 milyon lira maliyetli 6 ayrı yatırımımız devam ediyor. 450 milyon lira bedelle 3 dev projemiz de 2016 yatırım programımızda. Bu üç dev proje tamamlandığında ilçemizin altyapı sorunlarını tümüyle ortadan kaldıracaktır. Kısaca Ortahisar ilçemizde sürdürdüğümüz içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarımızın toplam maliyeti 505 milyon liradır."

Gümrükçüoğlu, rakamların büyük rakamlar olduğunu da işaret ederek, Ortahisar ilçesine bu denli büyük yatırımları yapma şansına, büyükşehir yapılanmasıyla sahip olduklarını ifade etti.

Ortahisar'da gerçekleştirilen yol çalışmaları hakkında da değerlendirmede bulunan Gümrükçüoğlu, "İlçede 2016 yılında 30 Ağustos itibariyle yollarımıza 31 bin ton asfalt serdik. Bunun maliyeti 4,6 milyon lira oldu. 2016'nın kalan diliminde Ortahisar ilçesinde 15 bin ton daha asfalt sereceğiz ve bunun da maliyeti 2,5 milyon lira olacak. Asfaltlamada olduğu gibi betonlamada da çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, Ortahisar'da 2016'da 22 bin metreküp yol betonlaması ve 3 bin 100 metreküp de beton kanal ihale edildiğini anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu işlemlerin ihale bedeli 4,5 milyon liradır. Ortahisar'da 18 bin metrekare kaldırım büyükşehir belediyemiz tarafından ihale ile 1,2 milyon lira maliyetle yaptırılmaktadır. Şehrimizin en önemli yollarından biri olan Yavuz Selim Bulvarının asfaltının yenilenmesinin dışında söz konusu yolda 850 bin liralık yatırım yapılmıştır. Ortahisar ilçesinin Akoluk, Dolaylı ve Yeşilbük mahallelerinde Büyükşehir Belediyesi kendi santrallerinde 8 bin metreküp beton üreterek yollara serecektir. Bu yıl yapılacak olan bu çalışmanın da maliyeti 1 milyon liranın üzerindedir. 700 metrelik Akoluk yağmur suyu hattı ve kara yolları altı sondaj hattı yine belediyemiz tarafından ihale edilmiş ve yapım çalışmaları devam etmektedir."