Trabzon Belediyesi, ulaşımda geliştirdiği yeni sistemler vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Otobüs filosuna 20 adet son model otobüs kazandıran ve uygulamaya koyduğu 'akıllı kart' ve 'akıllı duraklarla' Trabzon'da ulaşıma yeni soluk getiren belediyenin, otobüslerini yenileme çalışmalarını 2012 yılında da sürdüreceği belirtildi.

Belediye otobüs ve özel halk otobüsü hizmetlerinden günde yaklaşık 15 bin vatandaş faydalanırken; 246'sı belediye otobüsleri ve 154'ü özel halk otobüsleri olmak üzere Trabzon'da günde 400 otobüs servisi yapılıyor. Belediye ulaşım hizmetlerini 56 otobüsle sürdürürken, kent genelinde 25 özel halk otobüsü faaliyet gösteriyor.

Beşirli-Tıp Fakültesi, Fatih-Tıp Fakültesi ve Beşirli-KTÜ hatlarında yoğunluğun meydana geldiğini belirten yetkililer, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde yeni fakültelerin de açılmasıyla oluşan yoğunluğu azaltmak için özellikle sabah ve akşam saatleri için ek servisler konulduğunu kaydettiler.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşların daha rahat, güvenli ve konforlu seyahat etmelerini sağlamak amacıyla ulaşımda yeni hamleler yaptıklarını belirterek, "Çoğu ekonomik ömrünü tamamlamış otobüsleri yenilemek için ilk etapta 20 adet son model otobüsü vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Otobüsleri yenime çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz. Bunun yanında abonman bilet uygulamasına son vererek 'akıllı kart' uygulamasını başlattık. Uygulamaya koyduğumuz akıllı durak sistemi ile birlikte vatandaşlarımız otobüs saatlerini ve otobüs seyir durumlarını izleyebiliyorlar. Çağdaş ve güvenli ulaşım için girişlerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.