KASTAMONU (AA) - Abana Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdi Sarı, "Balıkçılarımızın yüzü 11 yıl aradan sonra yine palamutla güldü. Şu an için oldukça bereketli geçen sezonda hava şartları avlanmaya uygun, balık bol. Özellikle gırgır olarak tabir edilen büyük tekneler 3 ila 5 bin kasa arasında palamutla limana dönüyor" dedi.

Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denizlerde av yasağının sona erdiği 1 Eylül'den bu yana balıkçıların bol miktarda avlandığını söyledi.

Palamut bolluğunun balıkçılara bayram yaşattığını anlatan Sarı, şunları söyledi:

"Balıkçı camiası, en son 2005'te bu şekilde palamut bolluğu yaşamıştı. Denizlerimizin emekçileri, balıkçılarımızın yüzü 11 yıl aradan sonra yine palamutla güldü. Şu an için oldukça bereketli geçen sezonda hava şartları avlanmaya uygun, balık bol. Özellikle gırgır olarak tabir edilen büyük tekneler 3 ila 5 bin kasa arasında palamutla limana dönüyor. Avlanma bir süre daha devam edecek."

- "Balıkçılarımızın ağları da keseleri de adeta bayram etti"

Sarı, avlanan palamutların ağırlığının 1,5 kilogram civarında olduğuna dikkati çekerek bu durumun ender görüldüğünü aktardı.

Palamut bolluğunun tezgahlara da olumlu yansıdığını vurgulayan Sarı, şöyle devam etti:

"2016 sezonunun ilk ayında balıkçılarımızın ağları da keseleri de adeta bayram etti. Allah'a çok şükür, geçen yıla göre çok daha iyi kazanıyoruz. Özellikle büyük tekneler tarafından binlerce palamut avlanması fiyatları düşürdü, bu da balıkseverleri sevindirdi ancak bu durumun balığın kıyıya inmesiyle değişeceğini umuyorum. Palamut, gırgırların avlanamayacağı sulara indiğinde kıyı balıkçılar avlanacak fakat kıyı balıkçıları büyük tekneler gibi bol miktarda av yapamayacağı için balık daha da değerlenecek ve fiyatlarda artış olacak."