Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaz aylarında tatile çıkarken ya da gidilen küçük tatil yörelerinde istedikleri ürünü bulamayanların internetten online alışverişe sarıldıklarını belirterek, sertifikasız sitelerin tüketiciyi aldattığını bildirdi.
TESK Genel Başkanı Palandöken, tatilde online alışveriş yapanları dikkat etmeleri konusunda uyardı. Yaz aylarında tatile çıkarken ya da gidilen küçük tatil yörelerinde istedikleri ürünü bulamayanların internetten online alışverişe sarıldıklarını kaydeden Palandöken, “Tatillerini geçirmek için gittikleri yerlerde aradığını bulamayan, tatile çıkarken daha ucuz olur diye online alışveriş yapanlar dikkat etmeliler. Bilinen markaları çok ucuza satıyoruz diyen sertifikasız siteler vatandaşı aldatıyorlar. Kargodan alırken beklediğiniz ürün değilse derhal ürünü iade edin” diye konuştu.

“2013 YILINDA 35 MİLYAR LİRALIK E-TİCARET YAPILDI”
Türkiye’de e-ticaret sektörü hacminin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 40 artarak 35 milyar liraya ulaştığını söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, “Sigorta işlemleri çıkarıldığında 2012’de 25 milyar liraya ulaşan sektör hacmi, 2013 yılında 35 milyar lira düzeyine ulaştı. Büyük markalar e-ticaret işine de girdiler. Vatandaş markalı ürün almak isterken sahteleriyle çok sık karşılaşmaya başladı. Vatandaşımızı uyarıyorum görmediğiniz ürünü alıp kredi kartınızı şişirmeyin” dedi.

“KREDİ KARTLARINI ÖDEYEMEYENLER 380 BİN KİŞİ”
Kredi kartı ve bireysel kredilerin geri ödemelerindeki aksamalarda büyük artışa dikkat çeken Palandöken, “Ramazan Bayramı öncesi dışarı çıkmadan evden alışveriş yaparak vakit geçirmeye çalışmayın. İhtiyacınız yokken lüzumsuz yere yaptığınız alışveriş kredi kartınızı şişirir. Son 5 ayda kredi kartı borçlarını ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 23,5 gibi bir oranda patlayarak 380 bin 180 kişiye ulaşması kaygı verici” ifadelerini kullandı.
(İHA)