Petkim Petrokimya Holding A.Ş’nin, yüzde 10,32 oranındaki kamu hissesinin özelleştirilmesine ilişkin ihale ilanı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Petkim Petrokimya Holding A.Ş sermayesindeki Özelleştirme İdaresi Başkanlığına ait yüzde 10,32 oranına karşılık gelen A grubu 10.321.568.109 adet kamu hissesi satış yöntemiyle özelleştirilmek üzere ihale edilecek.

İhale, kapalı zarf içerisinde teklif alma ve görüşmeler yapma suretiyle pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. 1 milyar lira sermayeli şirketin özelleştirilecek kamu hissesi için, geçici teminat tutarı 3 milyon dolar, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli de 15 bin lira olarak belirlendi.

İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

İhaleye, gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek, özel yatırım fonları ise ancak ortak girişim grubu içerisinde yer alabilecek.

Tekliflerin, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanında belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp, en geç 20 Mart 2012 tarihinde saat 16.00’ya kadar belirtilen adrese elden teslim edilmesi gerekiyor.

Hisselerin yurt dışında yerleşik taraflara satışı ise, yürürlükteki yabancı sermaye mevzuatına ve diğer ilgili mevzuata tabi olacak.