Belki kurmak istediğiniz iş alanında hiç aklınıza gelmeyecek bir iş tavsiyesi duyacak ve bunu uygulayarak çok para kazanacaksınız. O nedenle kobiler ve startuplar hakkında paylaşımlar yapan www.ekisajandasi.com adresini takip etmenizde faydalar vardır. Unutmayın bir girişimci çalışma saatleri kadar piyasa araştırması yapmalı ve yeni sektörler, yeni girişimler hakkında fikir sahibi olmalıdır. Bunu takip edebilme şansınız bugün daha fazla. İnternette pek çok girişim öyküsü bulunabiliyor ve bunlar size ilham kaynağı olabilir nitelikte.

Yeni İş Fikirlerini Deneyin

İş kurmayı düşünen bir çok girişimci en çok ne iş yapacağım konusu üzerinde düşünüyor. Cebindeki birikim, sermayesi kısıtlı olan girişimciler Türkiye'de riskli adımlardan kaçınarak en karlı ve en avantajlı sektörü bulabilmenin peşinde. Son açıklanan raporlara göre ülkemizde açılan her 10 firmadan 8'i yılsonunu göremeden kapanıyor. Böyle olunca da girişimciler de daha bir ihtiyatlı davranma durumu hasıl oluyor.

Girişimciler zaman zaman çılgın iş fikirleri bulsa da genellikle kalıplaşmış sektörlerde iş yapılıyor. Ülkemiz için elbette ilk başta gıda sektörü geliyor. Ekonomik krizin yaşanması nedeniyle lüks ihtiyaçlar ve hobi ürünlerine olan talep azalmış durumda, ancak gıda sektörü hala çok hareketli. Bunun sebebi elbette insanların gıdadan yoksun kalamam durumu ve yemek yeme, tüketme alışkanlığıdır.

Fast-food alanında bir iş yapmayı düşünüyorsanız ilk tercihiniz günlük hayatta en çok tercih edilen, öğrenci ve işçi kesimi tarafından sıklıkla tüketilen yiyecekler üzerine olmalıdır. Son zamanların en parlak iş fikirlerinden olan çiğ köfteci açmak, dönerci açmak, tostçu açmak sizlere avuç dolusu para olarak dönebilir. Bu sektörler ülkemizde daima kazandıran sektörler olmuştur. Böyle olmasının sebebi her kesim tarafından ulaşılabilen ve devamlı tüketilen ürünler olmasıdır.

Bayilik Alarak Dükkanınızı Açın

Girmek istediğiniz sektörde profesyonel markalar ile çalışmaktan geri kalmayın. Ünlü bir markadan bayilik alarak o sektörde ihtiyacınız olan reklam, pazarlama, ürün tedariki gibi aşamaları halledebilir, şubenizi profesyonel bir şekilde işletebilirsiniz.

Ayrıca bayilik veren firma sizlere eğitim vereceği için sektördeki eksikliğinizi giderebilir, sektör hakkında bilmediğiniz şeyleri öğrenebilirsiniz. Türkiye'de franchise vererek çalışan bir çok firma bayi adaylarına 4 haftalık bir eğitim programı hazırlamakta ve bu eğitim programında sektöre yönelik hem teorik hem pratik eğitimler verilmekte.

Aldığınız eğitimler ile iş yerinizi daha kaliteli hale getirebilir, cironuzu artırabilirsiniz. Bu tarz profesyonelliğe önem veren firmalardan alacağınız bayilik size kar halinde dönecektir. Markaya ve isim hakkına yapacağınız yatırımı kısa sürede amorti edip, kar elde eder hale geleceksiniz.

İş yaşamında başarılı olmak için belli bir düzen içerisinde sabırla çalışmak ve çalışkan olmak şarttır. Bu düşünce ile hareket ederseniz elbette başarılı olursunuz ve girişimlerinizden gelir elde edersiniz.