Bu kart aslında kredi kartlarına benzemektedir. Kredi kartlarında olduğu gibi üzerinde 16 haneli kart numarası bulunmaktadır. Yine son kullanma tarihi yer almaktadır. Kartın kullanma süresi bir yıldır. Ön ödemeli kart bir kez kullanıldığında ya da son ödeme tarihi geçtiğinde otomatik olarak kullanıma kapatılır. Eğer ki bir yıl boyunca hiç kullanılmamış ise ya da iade edilmek istenirse günün Euro kuru üzerinden hesaplama yapılarak para iadesi yapılmaktadır.

Ön ödemeli olan Paykwik kartlar €10, €15, €20, €25, €30, €50, €60, €70, €80, €100, €150, €200, €250, €500, €1000 olarak Euro üzerinden farklı değerlerde satışa sunulmaktadırlar. Bu kartlardan sizin içi uygun olanı güncel Euro kuru ve düşük komisyonlar ile hesaplanan TL karşılığında alabilirsiniz. Limit artmayacağı ve bakiye yeniden yüklenmeyeceği için yani tek kullanımlık kart olmasından dolayı kart bilgileri tekrar kullanılmaz ve hesaplarınızdan para çekilmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Bu nedenle oldukça güvenlidir.

Dünyada birçok internet kullanıcısı tarafından tercih edilmektedir. Çünkü ödemeler sırasında herhangi bir kişisel bilgi verilmemektedir. Oysa kredi kartları ya da banka kartları için kişisel bilgiler talep edilmekte ve bilgileriniz çalınmakta olup kişiler mağdur edilmektedir. Oysa Paykwik kartın tek kullanımlıktır. Bilgilerin çalınması gibi bir olay yaşanmaz. Çünkü bir kez kullanılan kart kullanıma kapatılır.

Paykwik kart değerini kaybetmeyen bir ödeme aracıdır. Döviz kuru yani Euro üzerinden alınan kart, ülkemizde kurlarda yükseliş eğilimleri ile genellikle değerini arttıran bir yatırım özelliğini taşır.

Paykwik güvencesi ile sunulan kartlardan size en uygun olanı alabilir ve internet üzerinde güvenli alış-veriş yapabilirsiniz.