RİZE (AA) - Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, ilçe merkezinde yaşayan ancak ikametgah adresleri farklı yerlerde bulunan vatandaşların, kayıtlarını 31 Aralık 2014 mesai saati bitimine kadar ilçeye alabileceklerini bildirdi.

Basa, yaptığı açıklamada, ikametgah sayısını artırmak için başlattıkları çalışmaların beklenenden daha fazla ilgi gördüğünü belirtti.

İlçede yaşayan ancak ikametgah adresleri farklı yerlerde bulunan vatandaşlara yaptıkları uyarıların olumlu geliştiğini ifade eden Basa, "Başlattıkları çalışmalarda katkılarını esirgemeyen Pazar Muhtarlar Derneği ve Pazar Hür Muhtarlar Derneği ile duyarlı vatandaşlara teşekkür ederim" dedi.

Basa, yıl sonunda Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kapsamında 2014 yılı nüfus sayımı yapılacağını kaydederek, şunları söyledi:

"Bu konuda belediyemiz giriş katında tahsis ettiğimiz büroda kayıt işlemlerini sürdürüyoruz. Ayrıca ilçe nüfus müdürlüğümüz de müracaat edecek vatandaşlarımızın kayıt işlemlerini yapmaktadır. Pazar'ın nüfusuna göre İller Bankası'ndan aldığı payın artması ve vatandaşlara gelen hizmetin kalitesinin yükselmesi için ilçede yaşayanların ikametgah adreslerinin şehir merkezi kayıtlarında olması gerekiyor. Bu kapsamda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inanıyorduk. Bunu şu ana kadar fazlasıyla hissettik. Vatandaşlarımızın ikametgahlarını ilçe merkezine aldırmaları Pazar'ımız için büyük önem taşıyor. Her alınan ikametgah ilçemiz ve belediyemiz için avantaj olacak."