İSTANBUL (AA) - Sahibinden.com Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Göncü, sahibinden.com'da en çok ilanının alışveriş bölümünden verildiğini söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Yatırım Kulübü tarafından düzenlenen Pazarlama ve Finans Zirvesine Sahibinden.com Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Göncü, Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Başkanı Önder Halisdemir ve Denizbank İnsan Kaynakları ve Deniz Akademi Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Elkin katıldı.

Zirvede konuşan Göncü, "Sahibinden.com bugün en çok trafiği yaratıyor. Trafiği yaratan son kullanıcı. Sahibinden.com'un ikinci önemli niteliği ise içerik." diye konuştu.

Sahibinden.com'un en çok ilanının alışveriş bölümünden verildiğini belirten Göncü, yedek parçada 2 milyon alışverişte ise 2,4 milyon ilanın olduğunu söyledi.

Sahibinden.com'un iş modelinin alıcılarla satıcıların buluştuğu pazar olduğunu belirten Göncü, "Burada son kullanıcı deneyimi en önce gelir. Son kullanıcı deneyimi iyi olacak ki son kullanıcı aradığını bulacak." şeklinde konuştu.

Göncü, alışverişte 50 adede kadar ilan vermenin ücretsiz olduğunu kaydetti.

Göncü, "Hayat o kadar hızlı değişiyor ki fırsatları doğru yerde yakalayabilmek lazım. Benim 1 numaralı tavsiyem büyük firmalardan başlamak iyidir. Ama büyüyen işler büyük işlerden daha kıymetlidir." dedi.


- "Hayattaki işlerin yüzde 80'i ilişkilerle ilerliyor"


Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Başkanı Önder Halisdemir ise hayattaki işlerin yüzde 80'inin ilişkilerle ilerlediğini söyledi.

"Eğitim hayatında bize ilişki geliştirmek neden öğretilmiyor? Anlamıyorum." diyen Halisdemir, gelişim için birtakım kitaplar okunması ve alanlar oluşturulması gerektiğini söyledi.

Endüstri 4.0 konusuna da değinen Halisdemir, "Endüstri 4.0 insansız fabrika, insansız iş yeri dediğimiz mesele. Öyleyse bu kadar insan ne yapacak, ne edecek konusu hepimiz için önemli. Bir yazı yazmıştım, arkasında da duruyorum; Yaşı 30’un altında olan hiç kimse yaptığı meslekten emekli olamayacak.

Bugün Türkiye'de doktorluk okumak iyidir. 2 bin 500 hasta görmüş doktor iyi doktordur. Ama doktor tahlil sonuçlarına göre karar veriyor. Bunun yerine bilgisayar da verir. Bunu bugün IBM yapıyor." dedi.

Denizbank İnsan Kaynakları ve Deniz Akademi Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Elkin de 2012 yılında Sberbank'ın Denizbank'ı satın aldığını hatırlattı.

Elkin, "Satın alma, dönüşüm, kültürel entegrasyon bir sürü projeler yapıldıktan sonra Denizbank hareketli bir yer oldu. 2013 yılında bu defa biz gittik Türkiye'deki Citibank'ı satın aldık." dedi.

12-15 Kasım tarihlerinde arasında gerçekleşecek zirveye öğrenciler panellerle kendilerini geliştirirken çeşitli workshop, casestudy etkinliklerine katılıp, staj-iş başvurusu yapabilecek.