Türkiye Perakendeciler Federasyonu ve perakende sektörünün öncü dergisi Retail News'in düzenlediği 400'e yakın yerel zincir temsilcisinin iştirak ettiği Perakende Zirvesi 8-9 Aralık tarihlerinde Kartepe'de gerçekleştirildi.

Zirveye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin de katıldı.

Gıda ve gıda dışı 313 milyar dolarlık satış hacmine sahip sektörde gıda perakendesi 164 milyar dolar ve her geçen gün büyüyor..

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Retail News Genel Yayın Yönetmeni Ali Güler, Perakende sektöründe tüm tarafları sorumluluk almaya davet etti. Güler "Dünya ekonomisinin iklimi değişiyor. Perakende sektörü gelişen teknoloji ve mobil sistemlerle büyük bir değişimden geçiyor." dedi.

Tüketicinin artık yepyeni bir algıya sahip olduğunu söyleyen Güler "değişime ayak uydurmayan yaşamını sürdüremeyecek, artık önümüzde sosyal, lokal ve mobil bir tüketici tipi var" dedi.

Perakendenin kanayan yarası 'Perakende Yasası'nın bir an önce çıkması gerektiğini söyleyen Güler 'Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın son dönemde başlattığı teşhir uygulamasının sektöre faydalı olduğunu aktardı...

Sektörün altyapısına ilişkin eksiklikleri de dile getiren Güler 'Bu zirve eksikliklerin masaya yatırılıp yeni yol haritasının oluşturulması için bir fırsat' diyerek sözlerini tamamladı...