Yıldız, Kayseri Valiliğini ziyaretinden önce gazetecilerin, doğalgaza zam yapılıp, yapılmayacağı yönündeki sorusunu yanıtladı.
Zam konusunun sürekli konuşulduğuna dikkati çeken Yıldız, "Gerek ham petrol gerekse doğalgaz ve döviz fiyatlarının bizi zorladığını söyleyebilirim.
Her ay bunu kendi içerisinde değerlendiriyoruz. Buradaki amacımız, zorlu kış koşullarında vatandaşlarımızın bu hizmeti kesintisiz almalarıdır. Asıl gündemimiz bu" dedi.
Doğalgaz fiyatlarının, bulunduğu ayda, elektrik fiyatlarının ise her 3 ayda bir değerlendirildiğini anımsatan Yıldız, şunları kaydetti:
"Bu açıdan 3 ay geride kaldı. Mart ayı ne olacak? Mart ayını da değerlendireceğiz. Ham petrol fiyatlarının hak ettiği yerde olmadığına
inanıyorum. Bazı istikrarsızlıklardan kaynaklanan spekülatif hatta manipülatif fiyat dalgalanmaları olduğunu söyleyebilirim. Bu dalgalanmaların, dolayısıyla dünyanın bize yük olduğunu söyleyebilirim. Ham petrol ve ham petrole bağlı olarak formülize edilen doğalgaz fiyatlarının etkilendiğini söyleyebilirim."