GİRESUN (AA) - Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, denizlerde yeterli miktarda balık olmadığını, bu durumun hem tüketiciyi hem de balıkçıları üzdüğünü söyledi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, avcılık sezonunun sona ermesiyle büyük balıkçı teknelerinin bağlı bulundukları limanlara demirlediğini anımsattı.

Şu anda denizlerde küçük teknelerle dip avcılığı yapıldığını ifade eden Arslan, "Özellikle mezgit avcılığı şu anda istenilen düzeyde değil, çok bol bir avcılık yok." dedi.

Mezgitin kilosunun 10-15 liradan satıldığını belirten Arslan, fiyatların ilerleyen dönemlerde de düşeceğini düşünmediğini söyledi.

Barbun avcılığında da hayal kırıklığı yaşandığını dile getiren Arslan, "Bölgemizde hava şartları uygun gitmiyor, şu anda çok az miktarda avlanıyoruz. Barbun yok denecek kadar az. Geçen yıl teknelerle günlük ortalama 20-30 kilo barbun avlanıyordu, şu anda bu miktar 2-3 kilograma kadar düşmüş durumda. Denizlerde balık yok, bu durum hem tüketiciyi hem de balıkçıları üzüyor." diye konuştu.

Çoğu tezgahta şu anda barbun satılmadığını kaydeden Arslan, "Barbun olan tezgahta da kilosu 20 ile 30 lira arasında satılıyor. Barbun zaten balık restoranlarına, ülkenin çeşitli yerlerine gidiyor. Vatandaş barbun balığını satın alıp da tüketemiyor." ifadesini kullandı.

Arslan, Haziran ve Temmuz aylarında çapariyle istavrit avcılığı yapılacağını tahmin ettiklerini, ancak ondan da çok ümitli olmadıklarını bildirdi.