İSTANBUL (AA) - Yeni Renault Koleos, Avrupa Yeni Araba Değerlendirme Programı Euro NCAP tarafından yapılan güvenlik testlerinden 5 yıldız aldı.

Renault açıklamasına göre, Koleos, yeni araçların güvenliği hakkında kullanıcılara bilgi sağlayan Euro NCAP testlerini 5 yıldız alarak geçti.

Koleos, Euro NCAP testlerinde yüzde 90'lık yetişkin yolcu, yüzde 79'luk çocuk yolcu ve yüzde 63'lük yaya korumasının yanı sıra yüzde 75'lik güvenlik desteği puanı elde etti.

Yeni Koleos'ta, şiddetli bir çarpışma durumunda kabini korumak için motor çerçevesinde elastik limiti çok yüksek çelik, yolcu güvenlik hücresinde de yüksek dayanımlı çelik kullanıldı.

Darbe tipine ve yolcunun araç içindeki konumuna göre açılan 2 ön hava yastığı, önde oturanlar için 2 yan göğüs/omuz hava yastığı, 2 perde hava yastığı, boyun incinmesini önleyen ön ve arka baş destekleri, emniyet kemeri altından kaymayı önleyen ön koltuklar ve çocuk koltukları için Isofix bağlantı yeri araçta sunulan güvenlik ekipmanlarının arasında yer alıyor.