Konuya ilişkin yapılan açıklamada, havalimanının, günlük yolcu sayısında 2014 yılının en yüksek rakamına ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, dün 80 bin 817 yolcunun giriş-çıkış yaptığı havalimanının, elde ettiği yüksek yolcu artış oranlarıyla her yıl Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı olduğu kaydedildi.

Bu yılın ilk 5 ayında havalimanının toplam yolcu sayısının, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 35 artarak 8,6 milyona yükseldiği aktarılan açıklamada, bir önceki rekorun geçen yıl 20 Ekim'de günlük 78 bin 618 yolcu sayısıyla elde edildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi İSG'nin Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Buğday, yaz tatilinin başlamasıyla havalimanında yoğun yolcu trafiğinin yaşandığını bildirdi.

Yoğunluk sonucu dün 80 bin 817 yolcuya ulaşarak bu yılki ilk rekoru kırdıklarını aktaran Buğday, "İlk diyorum çünkü bizi tercih eden yolcularımızın sayısının daha da artarak yeni rekorlar kıracağımızdan şüphemiz yok. Amacımız, bu rekorlarla birlikte bizi tercih eden yolcularımıza en iyi hizmeti sunmak" ifadelerini kullandı.