SAMSUN (AA) - Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat Görgülü, otomotiv fuarlarının sektör kadar yapıldığı şehre de katkıları olduğunu belirterek, "Fuarlara gelen insanlar da kente ciddi bir ekonomi ve hareket katıyor." dedi.

Görgülü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 Eylül'de TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde 2 yıl aradan sonra açılışı yapılan fuarın 7 Eylül'de sona ereceğini söyledi.

Otomotiv fuarlarının sektöre önemli katkı sağladığını vurgulayan Görgülü, vatandaşların da fuara özel fiyat avantajlarından yararlanabildiğini dile getirdi.

Firmaların yıl sonu hedeflerini tutturabilmek için fuarı fırsata çevirmek istediğini, bu nedenle Samsun 2. Otoshow Fuarı'nın otomobil alacaklara cazip teklifler sunduğuna işaret eden Görgülü, "Otomotiv fuarlarının sektör kadar yapıldığı şehre de katkıları oluyor. Fuarlara gelen insanlar da kente ciddi bir ekonomi ve hareket yaratıyor." ifadesini kullandı.

Görgülü, fuarın ilk gününde birçok markanın satış yapmasının sevinçle karşılandığını belirterek, özellikle hafta sonu yaşanan yoğunluktan memnun kaldıklarını kaydetti.

- "Umarım ÖTV desteğiyle tekrar 1 milyonu deviririz"

Sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan Görgülü, şunları kaydetti:

"Bu fuar, markaların yılın son çeyreğine yeni ürünlerini tanıtarak girmesi ve ürünlerde yaptıkları yeni kampanyaları müşterilere tanıtması için son derece önemli. Hükümetimizin açıkladığı, henüz Resmi Gazete'de yayımlanmayan ancak Meclisten geçen ÖTV desteğinin sektöre çok ciddi katkısı olacak. Müşteriler söz konusu destekle kararlarını daha hızlı vererek son çeyrekte bizlerin çok daha iyi satış yapabilmesine destek olacak. Genel olarak beklentimiz, satışların geçen seneki pazar seviyesinde gerçekleşmesi. Geçen sene Türkiye'de otomotiv pazarı 1 milyonu devirdi. Şu anki öngörülerimiz 950 bin seviyesinde bitmesi yönünde. Umarım ÖTV desteğiyle tekrar 1 milyonu deviririz."

Sektörle ilgili teşvik edici kararların pazara hızlı yansıması için çalışma yapılmasını isteyen Görgülü, "Bazı müşterilerimiz haklı olarak beklentiye giriyor, alışveriş yapmıyor. Bu, bizi bir miktar sıkıntıya sokuyor. İşin sonunda bu kararlar satışa dönecek ama beklenen süreler bizim için mutlu dönemler olmuyor. Bu yüzden ÖTV ile ilgili kararın bir an önce hayata geçmesini arzu ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Fuarlara daha fazla markanın katılması için distribütör desteğinin gerektiğini vurgulayan Görgülü, 2014 yılındaki fuara 92 bini aşkın ziyaretçinin katıldığını, bu yıl ise hedefin 100 bini aşmak olduğunu ifade etti.

Hiçbir markanın, mağazalarında bu kadar ziyaretçiye ulaşmasının mümkün olmayacağına işaret eden Görgülü, "O nedenle fuarları çok önemsiyoruz. Bu, hem bize yeni müşterilerle tanışma hem de müşterilere ürünleri tanıma fırsatı veriyor. Ne kadar çok marka olursa katılımcı ilgisi o kadar artar." diye konuştu.

Görgülü, Samsun'da son 5 yılda en yüksek satışın 9 bin 700 bandında gerçekleştiğini, bu yıl ise 10 bin bandını aşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.