SAMSUN (AA) - Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, "Kurban Bayramı'nın ardından kırmızı et satışları zaten oldukça azalmıştı. Ardından balık sezonu başlayınca vatandaşlar balık tüketimine yöneldi. Palamut ve hamsi bolluğu kırmızı et satışlarını geriletti." dedi.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denizlerde balık avı yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından yaşanan palamut ve hamsi bolluğunun kırmızı ete talebi düşürdüğünü söyledi.

Kurban Bayramı'nın ardından bol balık avının kırmızı et satışı yapanlar ve besicileri etkilediğini dile getiren Doğan, "Son 3 aydır kırmızı et satışlarında ciddi oranda azalma var. Kurban Bayramı'nın ardından kırmızı et satışları zaten oldukça azalmıştı. Ardından balık sezonu başlayınca vatandaşlar balık tüketimine yöneldi. Palamut ve hamsi bolluğu kırmızı et satışlarını geriletti." diye konuştu.

Kasapların ve marketlerin et satışı yapmadan kepenk kapatma durumuna geldiğini belirten Doğan, etin kilogramının 30 ila 40 lira arasında satıldığını, buna rağmen talep görmediğini anlattı.

Doğan, bir kasabın normal dönemde günde 40 ila 75 kilogram arasında et ve et ürünleri sattığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Vatandaş Kurban Bayramı'nda dolabına koyduğu kırmızı eti hala tüketmedi. Şimdi de ucuz palamut ve hamsiye yöneldi. Sadece lokanta ve döner salonları kırmızı et alıyor. İnsanlarımız et tüketimini balıktan yana tercih ediyor. Kirasını bile ödemekte zorlanan kasaplarımız var. Balığın ucuz ve bol olmasını sevindirici ancak kırmızı et tüketimi de bir o kadar önemli."