SAMSUN (AA) - TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen "Samsun Otoshow Fuarı", yarın kapılarını ziyaretçilere açacak.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, fuar ile otomotiv sektöründeki gelişme ve yenilikleri, Samsun'da ikinci kez tek çatı altında sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Bölgenin en etkili ve profesyonel buluşması olan fuarın iki ayrı salonda düzenleneceğini belirten Alagöz, "Samsun Otoshow Fuarı, otomotiv sektöründe yılın ilk fuarı olma özelliğini taşıyor. Fuarı 2014 yılında 92 bini aşkın kişi ziyaret etmişti. Bölgenin en büyük ve kapsamlı organizasyonunda dünya markalarının katılımıyla Samsun başta olmak üzere tüm bölgeden gelmesi hedeflenen 100 bin ziyaretçiyle kaliteli, eğlenceli ve profesyonel bir fuar yaşanacak." dedi.

Fuarda İstanbul'dan gelen pilotlar eşliğinde off-road etkinliği de düzenleneceğini anlatan Alagöz, "Fuar kapsamında birçok markanın 2017 yılında satışa sunulacak bazı otomobillerinin ilk lansmanı Samsun'da yapılacak. Bölgedeki araçların satışlarına olumlu katkı yapması beklenen, otomotiv sektörünün gelişmesine ve ticaretine hareketlilik kazandıracağına inandığımız fuar 6 gün süresince bölge genelinden gelen ziyaretçilere açık olacak." diye konuştu.

Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat Görgülü ise bu yıl ÖTV indiriminin otomobil satışlarına olumlu yansımasını beklediklerini kaydetti.

Yarın başlayacak fuar, 7 Eylül'e kadar açık kalacak.