KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mücahit Fındıklı, "Hangi şehir, hangi sektörlerle ön plana çıkıyorsa o sektörlere yönelik yatırımların artırılması ve desteklenmesiyle şehirlerin gelişmişlik düzeyini artırmayı, işsizliği azaltmayı amaçlıyoruz." dedi.

Fındıklı, Karabük Öğretmenevi'nde AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB) Forumu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yöresinin kendisine özgü bir yapısı ve her şehrin birbirinden farklı ekonomik ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

Forum kapsamında Türkiye'de son 15 yılda 81 ilde gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilecek olan memnuniyet duyulan yatırımların, bu yatırımların hayat geçmesinin önündeki engelleri tespit edip, Türkiye ekonomisi üzerinde makro düzeyde incelemeler yapmayı hedeflediklerini belirten Fındıklı, "Her ili sanayiden tarıma, turizmden eğitime kadar fotoğraflarını çekerek geçmişte yapılan ve hala memnuniyet duyulan işleri, inşa sürecinde olan altyapı ve üstyapı çalışmalarını, yatırımları ve vatandaşın hükümetten öncelikli beklentilerini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu projeyi üç aşamada yöneteceğiz. Birinci ayağını teşkilat mensuplarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantılar oluşturuyor. Bu toplantılarda partimizin illerdeki temsilcileriyle bir araya geliyoruz ve her ilin mevcut siyasi ve sosyo-ekonomik durumu hakkında ihtiyaç duyduğu yatırımları masaya yatırıyoruz ve istişarelerde bulunuyoruz." diye konuştu.

Fındıklı, forumun ikinci ayağında iş çevreleri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katılımıyla toplantılar yapacaklarını aktararak, şehirlerde ekonomiyle ilgili kesimlerin görüşlerini ve verimli sonuçlar elde etmenin kendileri için hassas bir konu olduğuna değindi.

Bu yüzden şehirlerin ekonomik ihtiyaçlarını sektörel bazda ve en detaylı şekilde alarak mevcut durumu görünür kılmaya çalıştıklarını vurgulayan Fındıklı, "Üçüncü aşamasında halkla birebir yüz yüze, yani kamuoyu anketi şeklinde halkın beklentileri ve onların Karabük ile ilgili görüşlerini toparlayacağız. Bu üç çalışmayı üst üste getirip, Karabük'ün mikro ekonomik ve ekonomisiyle ilgili yol haritasını çıkaracağız." ifadelerini kullandı.


- "İşsizliği azaltmayı amaçlıyoruz"

Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu'nda şehir bazlı ihtiyaç beklenti çalışması yapılarak, Türkiye ekonomisinin makro düzeyde hissedilen büyümesinin şehirlere de yansımasını ve bunun önünü açacak tedbirleri almaya çalışacaklarını dile getiren Fındıklı, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın kendi ilinde hangi yatırımı ve projeyi görmek istediklerini öğrenecek olmamız en temel kazanımlarımızdan biri olacak. Vatandaşların taleplerini öncelikli yatırım listelerini hazırlayarak, bu yatırımları şehir düzeyinde somutlaştırarak ve her bir şehri bir veya birkaç projeyle kodlayarak hayata geçirmiş olacağız. En önemlisi de özellikle hangi şehir, hangi sektörlerle ön plana çıkıyorsa o sektörlere yönelik yatırımların artırılması ve desteklenmesiyle şehirlerin gelişmişlik düzeyini artırmayı, işsizliği azaltmayı amaçlıyoruz."

Seçim öncesi seçmenlerin beklentilerini ve taleplerini önceden belirleyerek, seçmenlerin yaşadıkları şehirlerde ulusal ekonomik gelişmeyi yerel bazda da hissetmelerini sağlayacaklarını anlatan Fındıklı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizi diğer partilerden ayıran en büyük özelliğimiz, halkın beklentilerine göre şekillendirip, uygulayan bir parti olmamız. 15 senedir benimsediğimiz bu yaklaşım, başarılarımızın altında yatan en önemli faktörlerden biri. Önümüzdeki süreçte de bu yaklaşıma sıkı sıkıya bağlı olacağımızı, bu çalışma kapsamında bir kez daha dile getirmek istiyorum. Türkiye'nin her şehrini yatırımlarla ön plana çıkacağı yarınlarında ekonomik istikrarımızı mikro düzeyde kazanımlarla taçlandıracağız. Şehirlerin ekonomik beklentilerinin karşılanacağı bu çalışma Türkiye ekonomisine, yüksek, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedeflerine ulaşmasında, küresel ekonomiler arasında bir üst lige taşınmasında kaldıraç rolü üstlenecektir."