ZONGULDAK (AA) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Mücahit Fındıklı, Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"na ilişkin, "Burada ülke ekonomisi adına ciddi önem taşıyan şehirlerin ekonomiye ivme kazandıracak simge yatırım ihtiyaçları gün yüzüne çıkmış olacaktır. Vatandaşlarımızın kendi illerinde hangi yatırımı veya projeyi görmek istediğini öğrenecek olmamız en temel kazanımlarımızdan birini oluşturuyor." dedi.

Fındıklı, partilerinin ekonominin nabzını tutmak için "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" Projesiyle 81 ilde vatandaşın ekonomik beklentisi ve taleplerini dinlemek ve çözüm önerilerini masaya yatırmak amacıyla Zonguldak'ta bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı.

Fındıklı, büyük ve zengin bir ülke olan Türkiye'nin her yöresinin kendine özgü bir yapısı ve her şehrinin birbirinden farklı ekonomik ihtiyaçları bulunduğunu belirterek, şehirlerin mevcut durumlarına göre şekillenen yatırımların bu ihtiyaçların karşılanmasında hayati bir önem taşıdığını söyledi.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı olarak düzenledikleri "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" kapsamında Türkiye'de son 15 yılda 81 ilde gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilecek olan tüm yatırımları, bu yatırımların düzeyini ve yatırımların hayat geçmesinin önündeki engellerin neler olduğunu tespit edip ülke ekonomisi üzerinde mikro düzeyde incelemeler yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Fındıklı, şöyle devam etti:

"Her ilin sanayiden tarıma, turizmden eğitime kadar fotoğraflarını çekerek geçmişte yapılan ve hala memnuniyet duyulan işleri, inşa sürecinde olan alt yapı ve üst yapı çalışmalarını, yatırımları ve vatandaşın hükümetten öncelikli beklentilerini ön plana çıkaracağız. Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumunun yöntemini üç aşamalı olarak yürüteceğimiz bu projenin ilk ayağını teşkilat mensuplarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz toplantılar oluşturuyor. Bu toplantılarda partimizin illerdeki temsilcileriyle bir araya gelerek her ilin mevcut siyasi ve sosyoekonomik durumu nezdinde ihtiyaç duyduğu yatırımları masaya yatıracağız ve istişarelerde bulunacağız. İkinci olarak iş çevreleri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştireceğimiz toplantıda, şehirlerde ekonomiyle ilgili kesimlerin görüşlerine yer vereceğiz. Ortak hedef ve politikaların belirlenmesinde ilgili paydaşların görüşlerini almak ve verimli sonuçlar elde etmek bizim için oldukça hassas bir konu. Bu yüzden şehirlerin ekonomik ihtiyaçlarını sektörel bazda ve en detaylı şekilde ele alarak mevcut durumu görünür kılmayı hedefliyoruz. Üçüncü aşamada halkla yüz yüze anket gerçekleştirilerek her ilin ekonomik perspektifini ve önceliklerini en birinci ağızdan görmek ve duymak istiyoruz. Halktan direkt olarak alacağımız bu talepleri sizlerin fikirleriyle bir araya getirerek kapsamlı ve detaylı bir çalışma ortaya koymayı amaçlıyoruz."

- "Şehirlerin gelişmişlik düzeyini arttırmayı, işsizliği azaltmayı hedefliyoruz"

Fındıklı, forumla şehir bazlı bir ihtiyaç-beklenti çalışması yapılacağını ve Türkiye ekonomisinin makro düzeyde gösterdiği başarılı performansın görünürlüğünün yanı sıra etkisinin somut bir şekilde arttıracağını belirterek, "Burada ülke ekonomisi adına ciddi önem taşıyan şehirlerin ekonomiye ivme kazandıracak simge yatırım ihtiyaçları gün yüzüne çıkmış olacaktır. Vatandaşlarımızın kendi illerinde hangi yatırımı veya projeyi görmek istediğini öğrenecek olmamız en temel kazanımlarımızdan birini oluşturuyor. Vatandaşların taleplerini öncelikli yatırım listeleri hazırlayarak, bu yatırımları şehirler düzeyinde somutlaştırarak ve her bir şehri bir veya bir kaç projeyle kodlayarak hayata geçirmiş olacağız." şeklinde konuştu.

Özellikle hangi şehir hangi sektörle ön plana çıkıyorsa o sektöre yönelik yatırımların artırılması ve desteklenmesiyle şehirlerin gelişmişlik düzeyini arttırmayı, işsizliği azaltmayı hedeflediklerine değinen Fındıklı, öte yandan bu çalışmanın her bir şehrin ekonomide beklentilerinin karşılanacağına dair vatandaşlar üzerinde pozitif bir algı oluşturacak olmasının 2019 seçimleri öncesinde büyük bir önem taşıdığına işaret etti.

Fındıklı, cumhurbaşkanlığı, milletvekili ve yerel seçimlerin gerçekleşeceği 2019 yılına kadar 81 ilde ulaşabilecekleri tüm vatandaşların ekonomik taleplerini ortaya çıkarmayı görev, bu taleplere yanıt vererek seçmenlerin memnuniyetini sağlamayı ise kendilerine hedef belirlediklerine vurgu yaptı.

- "Ekonomik istikrarımızı mikro düzeyde kazanımlarla taçlandıracağız"

"Türkiye çapında gerçekleştireceğimiz toplantılar ve halkla yüz yüze anketlerle 2019 seçimlerine güçlü bir hazırlık yaparak seçmen ve parti arasındaki bağları daha da kuvvetlendireceğiz." diyen Fındıklı, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Seçim öncesinde seçmenlerin beklentilerini ve taleplerini önceden belirleyerek seçmenlerin yaşadıkları şehirlerde ulusal ekonomik gelişmeyi yerel bazda hissetmelerini sağlayacağız. Bizi diğer partilerden ayıran ve farklı kılan, politikalarımızı halkın beklentilerine göre şekillendirip uygulayan bir parti olmamız. 15 yıldır benimsediğimiz bu yaklaşım başarılarımızın altında yatan en önemli faktörlerden biri. Önümüzdeki süreçte de bu yaklaşıma sıkı sıkıya bağlı olacağımızı bu çalışma kapsamında bir kez daha dile getirmek istiyorum. Türkiye'nin her bir şehrinin yatırım ve projelerle ön plana çıkacağı yarınlarda ekonomik istikrarımızı mikro düzeyde kazanımlarla taçlandıracağız. Şehirlerin ekonomik beklentilerinin karşılanacağı bu çalışma Türkiye ekonomisinin yüksek, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedeflerine ulaşmasında ve küresel ekonomiler arasında bir üst lige taşınmasında kaldıraç rolü üstlenecektir."

Forum, daha sonra AK Parti Zonguldak teşkilatları ile belediye başkanlarının öneri ve sorunlarını anlatmasıyla devam etti.