Şu anda senet karşılığında faktöring firmalar kredi vermektedir. Bunun yanı sıra henüz yasa çıkmamış olsa da kuyumcular da senetle para vermeye başlayacaktır. Bu yazımızda; borç para veriyorum diyenler, senetle kredi veren şirketler, kuyumcular, şahıslar, ikrazatçılar hakkında bilgi verip internet üzerinden bu yerlerle nasıl iletişime geçeceğiniz konusunda bilgi vereceğiz. Aynı zamanda senetle para ve kredi veren yerlerin telefon numarası ve adreslerini de burada bulabilirsiniz.

Senetle Kredi Veren Faktöring Firmalar ve Telefon Numaraları 2019

Türkiye’de BDDK denetiminde faaliyetlerine devam eden Faktöring finans kurumları temel olarak senet karşılığında kredi çıkartmaktadır. Kredi limitleri senet ya da temlik edilen değerli evraklar üzerinden yapılmaktadır. Bir nevi çek ve senet kırma işlemi yapan bu firmalar genelde büyük ödemeleri olan kişilerin borçlarını zamanında ödeyebilmeleri için senetle kredi vermektedir. Bireysel ve şirket olarak faktöring firmalara başvuru yapabilir ve elden nakit para alabilirsiniz. Bunun için bir dizi şartları da yerine getirmeniz gerekmektedir.

Faktöring firmalardan senetle borç para ya da kredi çekmek istiyorsanız bulunduğunuz ilde bulunan Faktöring firma temsilcisi ile görüşebilir ve ek bilgi isteyebilirsiniz. 2019 yılına ait firma adres ve telefon numaraları aşağıda yer alıyor.

Faktöringler başta olmak üzere; kuyumculardan ve diğer yerlerden kesin bir şekilde senetle borç para almak için yapmanız gerekenleri burada detaylı bir şekilde yazdık.

Senetle Kredi ve Para Yolları TIKLAYIN : https://www.ekonomistr.com/senetle-para-veren-yerler/

Faktöring adres ve telefon numaraları;

ABC Faktöring: Telefon : (216) 331 09 48

Adres : RÜZGARLIBAHÇE MAH.,KAVAK SOKAK,SMART PLAZA,NO:31/1/10 BEYKOZ/İSTANBUL

Acar Faktöring : Telefon: (212) 266 53 95

GAZETECİLER SİTESİ KESKİN KALEM SOKAK NO:29 34394 ESENTEPE/İSTANBUL

Senetle Para Nereden Alınır? Banka Dışında Kredi Yolu 2019

Bankadan umudu kesenler için diğer önemli bir para bulma yolu da senetle kredi ve borç para almaktır. Banka dışında kredi veren yerleri 2019 güncel veriler ışığında aşağıda tek tek yazdık:

  1. Senetle Kredi Veren Faktöringler (Senetleri erken nakde çevirme yöntemi ile)

  2. Çek Karşılığında Nakit Para Veren Şirketler (Çekleri erken nakde çevirirler)

  3. Çek Bozan Kuyumculardan Nakit Para Almak

  4. Senetle Borç Para Veren Kuyumcular (Düzenleme Bekleniyor)

  5. Senetle Elden Para Veren Yerler

  6. Senetle Avans Kredi Veren Bankalar

  7. Elden Para Yardımı Yapan Hayırseverler

  8. Parasal Destek Veren Dernekler

  9. Senetle Elden Borç Veren Tefeciler (Kesinlikle Yasal Değil ve Önermiyoruz)

  10. Banka Harici Kredi ve Para Veren Özel Finans Kurumları (BDDK Onaylı)

Senetle Borç Para Veren Kuyumcular

Kuyumcular bundan 20 sene öncesinde kadar banker gibi çalışarak isteyen müşterilerine senetle altın satıyormuş gibi yapıp aslında elden borç para veriyormuş. Bu da senetle kredi veren tefeciler gibi algılandığı için yasal olmayan durumlar ortaya çıkmış. Kredi kartı ile altın alma dönemi başladığından bu yana kuyumculara da en azından senetle altın satma imkanı verilmesi konuşulmaktadır. Müşteriler ve nakit ihtiyacı olan insanlar, kuyumculardan senetle altın satın alacak ve bunları vadeli şekilde ödeyecektir. Satın alınan bilezik ya da diğer altınlar başka bir kuyumcudan bozdurularak nakit paraya çevrilmek sureti ile acil para ihtiyacı da giderilmiş olacaktır.

Kuyumculara elden borç para verme imkanı direkt verilmese de müşteriler dolaylı olarak bu yöntemi ve yolu seçebilirler. İlgili sarraflara senetle ve taksitle altın satma yetkisi verilmesi ile başta İstanbul Kapalıçarşıdaki kuyumcular olmak üzere; Mecidiyeköy kuyumcular çarşısında, İzmir Kemeraltı, Bursa Kapalı Çarşı, Ankara kuyumcular çarşısı, Mersin, Antalya, Adana, Urfa, Samsun gibi daha birçok yerde senetli altın ve doğal olarak borç para dönemi başlayacaktır.

Acil Senetle Kredi Veren Bankalar

Acil kredi lazım ya da acil para lazım diyenler genelde kredi notundan dolayı kredi çekemeyen kişilerdir. Ya da kara listeye girmiş ve sicili bozuk kişilerdir. Bu durumdaki kişilere aslında bankalar kredi vermez; ama Ziraat Bankası şu anda senetle mini kredi vermektedir. Avans kredi şeklinde verilen bu para için istenen tek koşul bir gelir belgesinin olması ve Ziraat Bankasında ödenmemiş bir borcun olmamasıdır. Ziraat Bankası avans şeklinde mini kredi başvurusu için şubelere giderek başvuru yapılması gerekmektedir.

Senetle Elden Borç Para Veren Şahıslara Dikkat!

Şu anda birçok kişi resmi kurumlardan kredi çekemediğini ve son çare olarak elden borç para veren tefecilerden para istediğini ifade etmektedir. Ama tefecilik yasal olarak suç olduğu için bu yola başvuru yapmamanız gerekmektedir. Zaten elden faizle borç para veren tefeciler sizden 10 kata kadar faiz isteyecektir. Size imzalattıkları senetlerle sizden istedikleri kadar faiz talep edebilirler. Şu anda senetle 10.000 TL elden borç para alırsanız bu bir sene içinde 30 bin TL olabilir. Bundan dolayı hem yasal olmaması hem de çok yüksek faiz istenmesinden dolayı asla tasvip ve tavsiye etmiyoruz. Birçok kişi internet üzerinden tefeci telefon numarası ya da adresi aramaktadır. Bu kişilerin çoğu dolandırıcı olduğu için artık böyle aramalar yapmayınız. İnternette dolaşan Mustafa, Erol gibi isimler gerçek olmayıp dolandırıcı taktiklerdir. Size biz yasal olarak borç para ya da nakit kredi çelebileceğiniz yerleri zaten yazıyoruz.

Ön Ödemesiz Komisyonla Kredi Çıkartan Firmalar

Bazı kredi danışmanlık firmaları bulunmaktadır. Bunlar sizden öncelikle ön ödeme talep etmeden sadece kredi çıkması sonrası komisyon alan firmalardır. Bu firmalardan yardım alarak siciliniz bozuk olsa bile kredi çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ön ödemesiz kredi veren bu yerler BDDK denetiminde çalıp bankalardan yasal olarak kredi çekerler ve siz krediyi bu firmalara ödersiniz. Krediyi biz çekelim siz ödeyin şeklinde bir sistem ile çalışan bu yerler; İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde bulunup bayiler bazında çalışmakta ve siz talep etmeniz durumunda kapınıza kadar gelmektedirler.

Telefon Üzerinden Senetle Kredi Veren Şirketler

Ankara ve İstanbul merkezli çalışan firmaların çalışama sistemleri kısaca şu şekildedir;

Siz internet üzerinden ya da telefonla arayarak onlardan telefon istiyorsunuz. Onlar da kurye ile size elden telefonu teslim edip size vade sayısına göre 6 ya da 12 adet senet imzalatıyor. Telefonun fiyatına da vade farkı ekleniyor. Siz de telefonu almayıp bunun parasını talep ediyorsunuz. Şirket de size elden para veriyor. Telefonu da kutusunu açmadan geri almış oluyorlar. Telefon ücreti kadar size kredi çıkartışmış oluyor. Telefon söz gelimi 5.000 TL ise size 5 Bin TL veriliyor; ama geri ödemesi vade sayısına göre 9 bin TL’yi bulabiliyor. Bu sistem üzerinden tefecilere bulaşmadan en azından acil para ihtiyacınızı gidermiş olabilirsiniz.

Borç Para Veren Kimseler

Günümüzde borç para veren kimseler ve şahıslar ancak faizle para verirler ki faizle alışveriş her zaman suçtur. Bunun yerine size birkaç tavsiyede bulunmak daha yerinde olacaktır. Elden borç para veren yerler olarak eğer akraba ve eş dosttan yardım alamadıysanız, bu sefer para yardımı yapan iş adamları, ünlüler, maddi yardım yapan dernekler ve para veren hayırseverler hakkında biraz bilgi vermek doğru olacaktır.

Para Veren Hayırsever İşadamları ve Ünlü Dernekler

Türkiye’de para yardımı yapan bazı dernekler vardır. Özellikle acil hastam var ve kredi çekemiyorum diye dert yanan kişiler yardımsever derneklere başvuru yaparak maddi destek alabileceği gibi bütün hastane ve tedavi masrafları konusunda da para yardımı alabilir. Şu anda Haluk Levent’in başını çektiği AHBAP derneği Türkiye’de 81 ilde birçok kişiye el uzatmış ve maddi yardımlar yapıp aynı zamanda kişileri tedavi ettirmektedir. Bu derneğin tüm Türkiye’de temsilcileri olup genelde Twitre üzerinden yardım kampanyaları yapılmaktadır. Eğer gerçekten acil paraya ihtiyacınız varsa bir twittre hesabı açarak AHPAP derneğinden para ve diğer yardımlardan talep edebilirsiniz.

Ama önemli bir nokta var; Önemsiz ve keyfi konularda iş adamlarından, derneklerden ve özellikle hayırseverlerden borç para isterseniz bu konuda yanılırsınız. Borç para veren hayırsever iş adamları, ünlü kişiler ve dernekler genelde acil durumdaki kişilere öncelik verirler.

Senetle borç para veren yerler ve senetle kredi veren firmalar hakkında önemli bir uyarı; Kredi notu kötü olanlar ve sicili bozuk olanlara bankalar kredi vermediği için birçok kişi kredi çekemiyorum diye olmadık para bulma yollarına başvuru yapmaktadır. Biz size senetle para bulma ve kredi çekme şartlarını ve detaylarını yazdık. Daha fazla bilgiyi ekonomistr.com sitesi üzerinden alabilirsiniz.

Kaynak: www.ekonomistr.com