Takım sporlarının bir parçası iseniz, Mutlaka forma giyiyorsunuz demektir. Peki hakkını vermek için mücadele ettiğiniz formayı yaptırırken özellikleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Bu konuda bilgi almak için yardıma mı ihiyacınız var? O halde Buyrun.

1. Güvenilir Bir Firma Olmalı.

Forma yaptıracağınız firma oldukça önemlidir. Her şeyden önce spor forma alanında hizmet verenen bir firma olmalıdır. Sırf ucuza yapıyor diye, Her önüne gelen giysiyi bilip bilmeden üreten bir tekstil firması sizi mağdur edebilir. Bu yüzden tecrübeli bir forma üreticisi olmasına dikkat etmelisiniz. 

2. Spor Branşına Göre Forma Seçilmeli.

Her branşın kendine özel forma tipi vardır. Örneğin futbol için yazın kısakol, kışın uzunkol olması gerekirken, Basketbolda kolsuz formalar kullanılmaktadır. Arıca voleybolda bayan ve erkek formalarıda farklı tiplerde olur. Bu sebeplerden dolayı rahat bir maç çıkarabilmeniz, Başarıya ulaşmanız için, Branşınız ile ilgili formaları tercih etmelisiniz.

3. Model Seçimi ve Renklendirme.

Bu aşamada ilgili branşa göre sunulan modeller arasından beğenilen tasarım seçilir. Seçilen tasarım (model) takımınızın renklerine göre uyarlanır. Hemen akabinde sırtta istenilen yazı, Önde sponsor logosu ve arma gibi baskılar eklenerek forma özelleştirilir. Ardından onay vermeniz durumunda imalata geçilir.

4. Üretim ve Zamanında Teslimat.

Sipariş ettiğiniz ürün ile elinize ulaşan ürünün aynı olması en önemli husustur. Size gönderilen çizim ile elinize ulaşan formanın küçük oranda renk tonu, üzerinde yer alan baskı ölçüleri gibi küçük farklılıkları olması normaldir. Bu baktığınız ekran ve çizimin orantıları ile ilgilidir ve fazla bir sorun teşkil etmez. Ancak Size vaad edilenle, Ulaşan, Anormal derecede farklılıklar varsa, Sizi ciddi oranda sıkıntıya sokacaktır. Örneğin baskıların basılması esnasında yapılan harf hataları, Yanlış isimin yanlış bedene yazılması, Yakaların çok dar veya bol olması en sık karşılaşılan üretim sorunlarıdır. Ayrıca size taahhüt edilen sürede teslim edilmesi hayati öneme sahip bir husustur. Bu yüzden deneyimini ispatlamış, Ciddi bir firma ile çalışmanız sizin açınızdan çok yararlı olacaktır.