Devlet, sistem üzerinde değiştirme ve güncelleme hakkı d tanıyarak işverenlerin hatalarını fark etmeleri halinde gidermelerine de olanak tanımıştır. Siz de içeriklerimiz sayesinde SGK meslek kodu nasıl değiştirilir öğrenebilirsiniz. Ancak kod girişleri sırasında kasti olarak hata yapılması halinde cezadan kaçınmak mümkün değildir. Ne yazık ki bazı işverenler prim ve maaş ödemelerini daha aza çekmek için bu şekilde uygulamalara başvurmaktadır. 

SGK Meslek Kodu Güncelleme 

İşverenlerin meslek kodlarını değiştirip güncelleyebilmeleri için internet erişimi üzerinden bir sistem oluşturulmuş durumdadır. SGK meslek kodu güncellemesi yapmak için işverenlerin “Sigortalı İşe Giriş ve İşten Ayrılış Bildirgeleri Uygulaması” açmaları gerekmektedir. Uygulama açılmasından sonra e-sgk şifresi ile birlikte güvenli girişler de gerçekleştirilmelidir. Sonraki adımda işe giriş bildirge güncelleme yazısı üzerine tıklanmalıdır. Sitemin kullanımının kolay olması sayesinde yönergelerin okunması ile birlikte değişiklikler kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilmektedir. İşverenler son adımda hangi çalışanlarının melek kodunu güncelleyeceklerse o çalışanlarının kimlik numarasını gelen ekrana girerek sorgulamalıdır. Sonrasında ekranlarda çalışanlarına ait olan bilgilerin tamamı görülecektir. Sigortalı meslek adı bölümünden tüm değişimler birkaç tık kapsamında sağlanmış olacaktır.

Daha fazla detaylı bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz

https://www.kredivepara.com/sgk-cikis-kodlari/

SGK Meslek Kodu Değiştirme Geçmişe Dönük 

SGK meslek kodu düzeltme işlemleri genel manada anlatıldığı şekilde yapılmaktadır. Ancak zaman zaman düzenlemelerin geçmişe yönelik şekilde de yapılması gerekebilmektedir. Bu gibi durumların ortaya çıkması halinde online sistemler üzerinden hareket edilme şansı bulunmamaktadır. Çünkü geçmişe yönelik güncellemelerde bir dilekçe verilmesi istenmektedir. SGK geçmişe yönelik meslek kodu değiştirme işlemi yapmak isteyenlerin bağlı olarak çalışılan Sosyal Güvenlik Merkezine gitmeleri istenmektedir. Merkezde dilekçe örnekleri bulunduğu için anında doldurma ya da önerilen şekilde dilekçe yazma işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. İşverenler dilekçelerini yetkililere teslim etmelerinin ardından kendi paylarına düşen işlemleri tamamlamış olmaktadırlar. Yetkililer dilekçede talep edilen konu başlığını inceleyip araştırmalarının hemen ardından SGK meslek kodu güncellemelerini sağlamaktadır. 

Kredivepara.com