SİNOP (AA) - Av yasağının sona ermesiyle "Vira Bismillah" diyerek denize açılan Sinoplu balıkçılar, ağlarına erken takılan hamsi sürpriziyle karşılaştı.

Karadeniz'de eylül ayında nadir olarak görülen, yoğun olarak yıl sonuna doğru avlanan hamsinin bu dönemde ağlara takılması, sezonun geri kalan bölümü için balıkçıları umutlandırdı.

Denize açılan Sinoplu balıkçılar, sezonun başları olmasına karşın yaklaşık 6 kasa hamsi ile limana döndü.

Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine, dip ağlarına takılan hamsinin az miktarda da olsa balıkçının yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Sezonun bu döneminde hamsinin sahile yakın alanlarda bulunduğunu, zaman zaman ağlara takıldığını anlatan Bayrak, bunun sezonun geri kalanı için umut verici olduğunu belirtti.

Bayrak, hava muhalefeti nedeniyle bir gün gecikmeli denize açıldıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Rüzgar çok sert biçimde esmeye devam ediyor. Bundan dolayı henüz tam anlamıyla avcılık yapılamadı. Yine de balıkçı arkadaşlarımız 40 kasaya civarında avladıkları çeşitli balık türleriyle limana döndü. Bundan sonra daha iyi olacağını düşünüyoruz. Palamudun bol olması beklenen bir yıl olduğu için herkeste umut var."

Bu arada, Sinop'ta av yasağının sona ermesiyle balık fiyatlarında gerileme yaşandı. Tezgahlarda istavrit kilogramı 10 liradan, barbun 15 ve hamsi 12 liradan satışa sunuluyor. Palamutun tanesi ise büyüklüğüne göre 5 ile 15 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.