Sterlin, Birleşik Krallıkta her ülkenin kendi merkez bankasında bastırdığı para birimi olarak bilinir. İngiltere ve Galler bölgesinde resmi olan merkez bankası Bank of England olarak gösteriliyor. Bunun dışında İskoçya ve Kuzey İrlanda’da da yine aynı şekilde Bank of England gibi RBS, Bank of Scotland ve Clydesdale Bank gibi sterlin banknotları üretmeye ve basmaya yasalara tarafından tekili başka farklı bankalar da mevcuttur. 

Sterlin Kuru İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Sterlin kaç TL, sorusu her gün bu alanla ilgili olan kişilerin yakından takip ettiği bir soru olarak karşımıza çıkıyor. Gündemin yakından ve sıkı bir şekilde takip edilmesi de meraklılarının merak konusu olmaya devam ediyor. Günümüz itibariyle 1 İngiliz sterlini 10,03 Türk Lirasına tekabül etmektedir.

Sterlin kuru, vatandaşların ilgisini çekmekle beraber son dakika olarak yakından takibi söz konusudur. Her gün sorulan temel sorulardan biri halini almıştır. Serbest piyasada sterlinin değeri ve fiyatı dolar ve Euro’dan daha yüksek olduğu görülüyor. 

1 sterlin kaç TL sorusu da her gün takip edilen gündem içinde yer alıyor. 1 İngiliz sterlini=10,03 Türk Lirasına karşılık gelmekle beraber her geçen gün hareketlilik devam ediyor. Korona virüs sebebiyle oldukça hareketli günler geçirdiği bilinen döviz kurları da bu durumda nasibini almış görünüyor ve her geçen gün dalgalanmalar devam ediyor. Bu alandaki bilgileri en güvenilir şekilde Sterlin adresinden her gün takip edebilirsiniz.