ÇORUM (AA) - Çorum'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Tarım ve Hayvancılık Fuarı", 40 ilden 250 firmanın katılımıyla açıldı. 

Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Fuar ve Sergi Kompleksi'nde düzenlenen fuara, üreticiler ve firmaların yanı sıra çeşitli kurumların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. 

Fuarın açılışında konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ermiş, fuarların, üretenlerle talep edenleri bir araya getiren organizasyonlar olduğunu belirterek, fuara gösterilen ilginin sevindirici olduğunu söyledi. Fuara 40 ilden katılım olduğuna dikkati çeken Ermiş, "40 ilden 250 firma aynı ortamda. Yani Türkiye'nin yarısı burada temsil ediliyor. Tarım sektörünün her kesiminden temsilci var. Fuarın, herkes için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Atlas Uluslararası Fuarcılık şirketi yöneticilerinden Fevzi Atasagun ise fuara 40 ilden 250 firmanın katıldığını ifade ederek, Türkiye'nin en büyük tarım fuarı olma iddiasıyla yola çıktıklarını belirtti. Geçen yıla oranla katılımcı sayısı düşmesine rağmen ilgiden memnun olduklarını dile getiren Atasagun, kentin dinamikleriyle beraber fuarı geleneksel hale getirip daha kapsamlı organizasyonların yapılabileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ahmet Çelik, TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı ve beraberindekiler, daha sonra stantları gezdi. 

- Valiler de fuarı ziyaret etti 

Çorum'da düzenlenen Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) Kasım ayı yönetim kurulu toplantısına katılan OKA Dönem Başkanı ve Tokat Valisi Cevdet Can, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Çorum Valisi Ahmet Kara ile Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, toplantının ardından fuarı ziyaret etti.

Stantları ziyaret eden heyet, üreticilerle sohbet etti, ikram edilen bal, künefe, kaşar peyniri, leblebi gibi yöresel ürünlerin de tadına baktı. 

Kentte düzenlenen en kapsamlı fuarlardan biri olan Tarım ve Hayvancılık Fuarı, pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak.