Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti açısından anketlere bakıldığında beklentilerin üstünde bir netice olduğunu belirterek, 13 yıl gibi bir iktidar süresinin ardından bu ölçüde bir desteğin verilmesinin çok istisnai bir durum olduğunu dile getirdi.
Yılmaz, "Normalde muhalefet partileri güçlenir, iktidar yıpranır ama biz çok şükür 13 yıllık bir iktidar döneminden sonra her 2 kişiden birinin oyunu alarak devam ediyoruz. Bu bizi bir rehavete sevk etmemeli. Her an diken üstünde olmamız, o sorumluluk bilincinde olmamız lazım" diye konuştu.

'ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ'

Bir soru üzerine, taşeron işçilerle ilgili ikincil düzenlemeler için çalışmalar yaptıklarını belirten Yılmaz, "Konuyla ilgili bakanlıklar, sendikalar ve tüm taraflarla birlikte çalışma yürütüyor. Bu işçilerimizden asli işlerde çalışanların bir listesini oluşturacak, bir sınıflandırma yapacaklar ve bu kardeşlerimiz kamuda istihdam edilmiş olacak. Olmayanlarla ilgili de iyileştirici adımlar devam edecek. En kısa sürede inşallah Maliye Bakanlığımız bu çalışmayı bitirdiğinde hepimiz bu net tabloyu görmüş olacağız" şeklinde konuştu.