Şikayetvar.com'un çıkardığı uyarı listesi şöyle:

1-Sahte İlanlara Dikkat: "İnternetten fırsat satıyoruz diye paramızı alan bir grup, firma olmaktan çok öte, 7 aydır sahte ilanlarla sattığı tatilin parasını ısrarla iade etmiyor. Sahte ilanlarla birçok ilanı dolandırıyorlar. Araştırmadan tatile çıkmayın."

2- Vize İşlerinizi Takip Edin: "Kardeşim İtalya seyahati tur paketi satın aldı. Vize işlemlerini tur şirketi bir bedel karşılığında üstlendi. Vize işlemlerini sonuçlandıramadı ve kardeşim gideceği İtalya turuna katılamadı. Konsolostaki memur vizenin alınamadığını ve tura katılamayacağını bildirdi."

3- İnternetten Yapılan Rezervasyonları Takip Edin!: "İnternet aracılığı ile oteldeki tatil fırsatından faydalanmak amacıyla tatili satın aldım. Rezervasyonum onaylandıktan sonra e-mail de geldi. Daha sonra firmadan gelen telefon sinirlendirmeyecek gibi değildi. Otel çok dolu olmadığı için o tarihlerde kapanma kararı almış. Dolayısıyla ya ücret iadesi yapacaklarını ya da aynı fiyatlarda başka bir yer bulacaklarını ilettiler."

4-Otellerin Fotoğrafı Gerçeği Yansıtmıyor: "İnternetteki fotoğraflar ve tesis özelliklerinin hepsi yanlış. Otelde muhatap olunacak hiçbir eleman bile bulamadık. Yemekler çok kalitesiz. Kötü bir tatil seçeneği. İnternetteki otelin fotoğrafı ile gittiğimiz otelin alakası yoktu"

5- Hijyen Kurallarına Uymuyorlar: "Tatil için gittik ama ne tatildi. Her şey berbat. Yemekler kötü, lezzetsiz, masalar kirli, o lezzetsiz yemekleri sundukları varken, üstüne lağım kokusu geliyordu ön bahçe taraflarından. Havuz gerçekten çok pis. İlk günden sonra anlıyorsunuz. Lobiye yakın odalar temizleniyor fakat üstlerdeki odalar temizlenmiyor."

6- Havuzlar Mikrop Saçıyor: "Geçen hafta havuzun içinden bazı bir şeyler çıktı gözümün önünde. Tepki görünce kapatılıp temizlik yapıldı. 2 gün sonra akşam saatlerinde çocuğun biri havuzun kenarına lavabo ihtiyacını gördü. Hem küçük hem büyüğünü. Hamamda çıplak yıkanıyorlar. Yerler saç dolu. Ayrıca dolapların olduğu yere çocuğun biri yine lavabo ihtiyacını giderdi. Ben tatil yapmaya gittim oraya midem bulandı giremedim havuza bile."

7- Fiyatta Önceden Anlaşın: "Tatile gitmeden tatilin parasını ödedik. Her şey dahil denildi fakat bazı organizasyonlar ve yeme -içme masraflarını cebimizden ödemek zorunda kaldık."

8-Önce Satıp Sonra İptal Ediyorlar: "Bayram tatilimi geçirmek için turun sağlayacağı Dubai turunu aldım. Kısıtlı bir süre zarfında tur firması bana turun iptal edildiğini ileten bir e-mail atıyor. Arayarak bilgi vermek bile zor geliyor ve alakasız bir Beyrut turu öneriyorlar."

9-Kredi Kartınızdan Çekilen Ücrete Dikkat Edin: "İnternet bir tatil satın aldım. Tatil için 380 TL ödedim. Fakat bu miktar kartımdan 2 defa çekilmiş. Üstelik ben tatil planı yapmış artık yola çıkmıştım ve otele gireceğim gün firma üzerinden arandım ve rezervasyonumun otelde yer olmadığı için iptal edileceğini öğrendim . Bu olayın üzerine kartımdan çekilen 380 TL lik tutar 2 defa çekildi ve 1 defa yattı. Kartımdan çekmeleri gereken miktarı 2 defa çektiler ve hala iadesini yapmadılar."

10 -Fırsat Sitelerinden Tatil Alırken Dikkat Edin: "Fırsat sitesinden aldığım fırsatlarından aldığım otel kuponumu arkadaşıma hediye ettim. Rezervasyonu yaptı kendisi otele yerleşti. 9. Misafirime güncel fırsatların paralarını ödemediği için bugün saat 17' e kadar süre tanıyıp firma ödemediği taktirde kendilerini otelde ağırlayamayacaklarını belirtmişler. Kendileriyle yaptığımız telefon görüşmelerinde biz paramızı alamıyoruz, firmayla görüşün, firma bize ödesin bizde çıkış yapmayalım diyerek anlamsız cevap verdi. Bu ne biçim anlayış ki sen anlaşma yapıyorsun hala sitelerde satışın var tahsil edemediğin parayı gelen misafirlerden talep ediyorsun."

11- Kapalı Otelleri Satıyorlar: "Rezervasyon yaptırdık ama otelin kapatıldığını öğrendik. Bankayı aradık ödemenin iptali için ama yapmadılar. Bizde ödediğimiz parayla kaldık tabi ki. Tatil hayalide suya düştü. Bu tür konularda yardım etmeyen turizim bakanlığına ne diyim artık"

12- Haber Vermeden Oteli Değiştiriyorlar: "3 otel seçeneği sundular. Bir ay öncesinden birini seçtik onayladık. Tatile gitmeden bir gün önce sebep vermeden oteli değiştirdiler. Otelde ne bir rehber ne tur programı ne başka bir şey."

13- Para İadesi Yapılmıyor: "Otele gittiğimizde standart oda ayırtıldığını gördük. Bizde ki evraktaysa aile odası yazılıydı. Otel aile odalarının dolu olduğunu söylediler. Standart odada kalmaya karar verdik. Tur şirketide aile odası ile standart oda arasındaki farkın iade edileceğini söylediler.Fakat aylar geçti iade yapmadılar."

14-Sonradan Fiyat Farkı Çıkartıyorlar: "Otele 4 günlük rezervasyon yaptırdım. Rezervasyon işlemleri sırasında hiçbir problem yaşamadım, işlemleri telefonda yaparken e-posta adresime gönderilen bağlantıya tıklayarak rezervasyonumu kesinleştirdim. Bunun üzerine de uçak biletlerimi aldım. Yaklaşık yarım saat sonra müşteri temsilcisi arayarak otelin rezervasyonumu onaylamak için fiyat farkı istediğini söyledi. Otele karar verdiğim ve uçak biletimi de satın aldığım için itiraz etmedim ve tamam fiyat farkını kabul ediyorum dedim. Ertesi gün müşteri temsilcisi arayarak otelin tekrar fiyat farkı istediğini söyledi."

15- Otele İcra Gelip Kapıda Kalabilirsiniz: "İnternetten otele rezervasyon yaptırdık. Otele girdiğimizde karşılaştığımız olaylar ancak Türkiye'de yaşanır cinsten. Otele icra geldi. Şaka felan değil bildiğiniz icra. Geldiler odalardaki klima, televizyon ne var ne yok topladılar En son oteldeki kalanları Side'de başka bir otele göndereceklerdi. Fakat benzin paraları olmadığı için müşterilerden para toplayıp öyle gönderdiler."