2. el araba almak isteyenlerin kafasını kurcalayan en önemli sorulardan bir tanesi de alacağım araç gerçekten temiz mi? sorusudur. İşte kafanızda dönüp dolaşan bu şüphe dolu soruyu en aza indirgemek için sizlere temiz ikinci el araba alırken dikkat etmeniz gereken detayları aktarmaya çalışacağız...

Temiz Araba İçin Bu 6 Detaya Dikkat Edin!

1- Aracın Kaza Yapıp Yapmadığını Öğrenin!

Bir aracın kaza gerçekleştirip gerçekleştirmediğini anlamak aslında çok zor değildir. Mesela kaporta parçalarının gözle görülür bir şekilde simetrik olmaması bu aracın kaza yapmış olma ihtimalini gösteren en önemli husustur. Satıcıdan hasar geçmişi ile ilgili rapor talep etmeniz halinde bu konuda en doğru tespiti yapmayı başarmış olursunuz.

2- Motorun Durumunu Sorgulayın!

Bir aracın kalbi motordur. Bu nedenle motorun durumunu öğrenmeniz gerekir. 2. el araba incelemesi yaparken güvendiğiniz bir oto tamircisi ile motorun yağdan, tozdan ve kirden arınıp temiz olup olmadığını sorgulamanız temiz sahibinden araba alabilmeniz için önemli bir detaydır.

3- Değişen Parçasının Bulunup Bulunmadığını Öğrenin!

2. el araba alırken alıcıların en çok merak ettiği soruların başında aracın değişen parçasının bulunup bulunmadığı gelmektedir. Çok fazla değişen parçası bulunan araçlardan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Değişen bu parçalar aracın sürüş konforunu bozacağı gibi değerinin de ciddi bir şekilde düşmesine ve satmak istediğinizde zorlanacağınız anlamına gelmektedir.

4- Lastiklerin Durumunu Kontrol Edin!

Bir aracın lastikleri araca iyi bakılıp bakılmadığını gösteren en önemli detaydır. Lastiklerin açılarının içe veya dışa fazla bir şekilde çıkması demek aracı satın aldığınızda lastik masrafınızın olacağı anlamına gelir. İkinci el araba ilanları araştırması yaparken araç görsellerinden lastiklerin inik veya yıpranmış olup olmadığını görebilir veya ilan sahibinden lastiklerin durumu ile ilgili bilgi talep edebilirsiniz.

5- Aracın Boyasından Emin Olun!

Bir aracın temiz bir araç olup olmadığını anlamanın en iyi yolu aracın boyanıp boyanmadığını sorgulamaktan geçmektedir. Orijinal boyasında olan araçların 2.el araba değeri daha yüksek olacağından satışı da kolay olacaktır. Aracın boyası ile ilgili net bir bilgi almak için güvendiğiniz bir oto tamircisine aracı kontrol ettirmeniz çok daha sağlıklı olacaktır.

6- Motor ve Şase Numaralarını Kontrol Edin!

İkinci el araba ilanları arasında dolandırıcılık faaliyetleri yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı tedbirli olmak için mutlaka aracın motor ve şase numarası ile ruhsattaki şase ve motor numaralarının birebir tutmasına dikkat ediniz. Aracın temiz olup olmadığını en iyi bu detay sayesinde anlayabilirsiniz.

Sahibinden araba alırken ayrıca test sürüşü yapmanız ve Trafik Şube Müdürlüğünden aracın hilesiz olup olmadığı ile ilgili rapor almanız temiz 2. el araba sahibi olmanızı kolaylaştıracaktır. Bu detaylar almış olduğunuz aracı satarken zorlanmamanızı da sağlayacaktır. Peki bu araçları nerden bulabilirim diyorsanız size 2.el araba seri ilan sitesi olan 2elarabam.com yardımcı olacaktır.