Bu kapsamda söz konusu yatırımlara KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, yüzde 80 vergi indirimi gibi birçok destek verilecek.

Ekonomi Bakanlığı'ndan aldığı bilgilere göre, otomotiv sektörüne yönelik getirilen yeni teşviklerle birlikte, Türkiye'de yapılacak motorlu kara taşıtları ana sanayinde gerçekleştirilecek asgari 300 milyon lira tutarındaki yatırımlar, asgari 75 milyon lira tutarındaki motor yatırımları ile asgari 20 milyon lira tutarındaki motor aksamları, aktarma organları/aksamları ve otomotiv elektroniğine yönelik yatırımlar öncelikli yatırım olarak değerlendirilecek ve teşvik sistemindeki 5. bölge desteği uygulanacak.

Buna göre, söz konusu yatırımlar KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti desteğinden faydalanabilecek.

Bunun yanı sıra, yatırımlara yüzde 80 vergi indirimi, yüzde 40 yatırıma katkı desteği, 7 yıl sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi ve azami 700 bin liraya kadar faiz desteği uygulanacak.

Bakan Çağlayan'ın Volkswagen'e yatırım daveti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, teşvik sisteminin açıklanmasının ardından sektörü yatırıma davet etti.

Bu konuda Volkswagen'e işaret eden Çağlayan, Volkswagen'in, Türkiye'de çok satılan ancak Türkiye'de üretimi olmayan bir marka olduğunu belirterek, yakın bir süre içinde bu firmanın üst yönetimiyle görüşmeye karar verdiklerini, Volkswagen'i Türkiye'ye yatırıma davet edeceklerini söyledi.

Çağlayan, daha önce Volkswagen'e ait Meksika üretimi Jetta'ya uygulanan ek vergi gibi benzer bir uygulamanın devreye alınıp alınmayacağına ilişkin de ''Ben ülkemin menfaatlerini korumakla mükellef olan bir görev yapıyorum'' ifadesini kullandı.

Söz konusu ek vergi, 28 Nisan 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmış, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin diğer ülkelerle imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarının hükümleri, ülkeler ve eşya açısından farklılık arz etmesi sonucunda Türkiye aleyhine ortaya çıkan tarife farklılığının giderilmesini amaçlamıştı.

Buna göre, Meksika menşeli binek otomobillerin ithal edilmesi halinde, ek mali yükümlülük olarak CIF bedelinin yüzde 10'u oranında ilave Toplu Konut Fonu tahsil edilmesi kararlaştırılmıştı.

Çağlayan, bazı firmaların ek vergi ödememek için Avrupa Birliği üzerinden mallarını Türkiye'ye sokmaya çalıştığına dikkati çekerek, ''Şu anda ben bir haksız rekabetle karşı karşıyayım. Şunu görüyorum ki, Avrupa üzerinden Avrupa Gümrük Birliği Anlaşması'nı ve kendisinin serbest ticaret anlaşmasını kullanarak benim ülkeme girmeye çalışıyor. Yok öyle bir iş. Ben almam gereken tedbirim neyse alırım. Umuyorum ki bizi böyle bir tedbir almaya mecbur bırakmazlar. Gerektiğinde bir şeyler yapabiliriz'' diye konuştu.

AB ile Türkiye'nin arasındaki Gümrük Birliği anlaşması taraflar arasındaki ticarette mevcut gümrük vergileri, eş etkili vergiler ve miktar kısıtlamalarıyla, her türlü eş etkili tedbirin kaldırıldığı bir ekonomik entegrasyon modeli olması sebebiyle, Avrupa'dan ithalat, tedarikçi için avantaj sağlıyor.

Geçen yıl araç alan her 8 kişiden 1'i Volkswagen'i tercih etti

31 Aralık 2011 tarihli verilere göre, Volkswagen Grubu 27 ülkede 100 üretim tesisine sahip. Grup, bu üretim tesislerinde 501 bin 956 çalışanı ile günde ortalama 34 bin 500 araç üretiyor.

Dünya otomobil pazarında yüzde 12,9 pazar payına sahip olan Volkswagen Grup, 153 ülkede satış gerçekleştiriyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, geçen yıl Türkiye'de satılan otomobil ve hafif ticari araçların toplamı 777 bin 761 olurken, bu rakamın yüzde 12'sini, 92 bin 840'ını Volkswagen marka araç oluşturdu.

Dolayısıyla araç alan her 8 kişiden 1'i Volkswagen marka aracı tercih etti.

2012'de satılan Volkswagen marka aracın 66 bin 792'si otomobil, 26 bin 48'i de hafif ticari araçlardan oluştu.